Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
sobota, 27. april 2024
07:30 Po trailih čez Gorjance in nazaj, zbor v vasi Gabrje
07:30 Pohod Novo mesto v žici 2024, start na različnih lokacijah Novo mesto
09:00 16. srečanje in blagoslov starodobnih vozil, pri gostilni Na obali Mirna
18:00 Rokomet - ŽRK Krka : ŽRK Ptuj, ŠD OŠ Stopiče
19:00 Dobrodelni koncert domače glasbe "Spomin na pevca še živi", Dvorana LŠ Novo mesto
VečBela krajina
sobota, 27. april 2024
08:00 Čistilna akcija, zbor pred GD Gradac
12:00 Druga dirka MX Pokal Moto zveze Slovenije, MX Park Stranska vas pri Semiču
19:00 Koncert kvarteta Mie Žnidarič ob UNESCOVEM Mednarodnem dnevu Jazza 2024, grajsko dvorišče Metlika
nedelja, 28. april 2024
08:00 Pohod po Sejemski pešpoti, zbor pohodnikov Vinica
15:00 Sprehod okoli Metlike, zbor na igrišču za OŠ Metlika
VečPosavje
sobota, 27. april 2024
10:00 Borčevska proslava, pri Domu krajanov Sromlje
nedelja, 28. april 2024
10:00 Osrednja občinska slovesnost v počastitev zgodovinskih dogodkov Malkovec 2024, pri Vinskem dvoru Deu Malkovec
ponedeljek, 29. april 2024
07:00 - 13:00 Krvodajalska akcija, ŠD OŠ Leskovec pri Krškem
torek, 30. april 2024
07:00 - 13:00 Krvodajalska akcija, ŠD OŠ Leskovec pri Krškem
sreda, 1. maj 2024
11:00 Prvomajsko srečanje Lisca
Več19.8.2019 | 15:00 | M. M.
Zanjo uporabljajo le najboljše hruške iz nasadov, kjer se je 1952 začelo sodobno sadjarstvo v Posavju. Hruške so ročno obrane, skrbno uležane in kuhane v majhnih serijah. (Foto: Emil Kozole)
Krško, London - Evrosadova viljamovka Zima je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC v Londonu prejela zlato medaljo, so danes sporočili iz te posavske družbe. »Gre za izjemno redko priznanje za slovenske pijače na tekmovanju, ki velja za oskarje med alkoholnimi pijačami. IWSC je znan po strogem dvostopenjskem ocenjevanju. Pijače morajo najprej opraviti slepo degustacijo, nato pa še vrsto kemijskih in mikrobioloških analiz. Več kot 400 svetovnih strokovnjakov ocenjuje pijače iz več kot 90 držav sveta, postopek ocenjevanja pa traja več mesecev,« so zapisali.
»Prejeta nagrada nam veliko pomeni, saj gre za priznanje stroke, da delamo v pravi smeri,« je ob tem povedal Boštjan Kozole, direktor Evrosada. Dodal je še, da je izjemno vesel, saj »smo dobili potrdilo, da se lahko naravni slovenski produkti kosajo z najboljšimi na svetu.«
In kako naredijo Zimo? Pripravljena je po klasičnem, 50 let starem receptu. Surovine so skrbno izbrane, brez dodanih arom, barvil ali okusov. Za Zimo uporabljajo le najboljše hruške iz nasadov, ki so na lokaciji, kjer se je 1952 začelo sodobno sadjarstvo v Posavju. Hruške so ročno obrane, skrbno uležane in kuhane v majhnih serijah, kar viljamovko bogati z unikatnim okusom. Unikaten značaj Zime izvira iz spoštovanja posavske narave, tradicionalne slovenske žganjekuhe in bogate sadjarske dediščine.
»Radi bi naredili najboljšo viljamovko na svetu. Uveljavili bi jo radi kot avtohtono pijačo Slovenije, ter jo pripeljali na svetovni trg,« še dodal Kozole.
Slika 1: Zima nosi zlato kolajno (Foto: Evrosad)
Slika 2: Zanjo uporabljajo le najboljše hruške iz nasadov, kjer se je 1952 začelo sodobno sadjarstvo v Posavju. Hruške so ročno obrane, skrbno uležane in kuhane v majhnih serijah. (Foto: Emil Kozole)
Povezane objave
Ocene komentarjev