posavje

Družina Krašovec zapušča Tončkov dom

14.1.2020 | 11:30 | M. L. in M. M.

  V Tončkovem domu na Lisci so aprila lani slovesno odprli prenovljeno jedilnico. Trak so prerezali (z leve) župan občine Laško Franc Zdolšek,  najemnik Tončkovega doma Franc Krašovec , sevniški župan Srečko Ocvirk, predstavnik izvajalca gradbenih del direktor Komunale Sevnica Mitja Udovč in predsednik Planinskega društva Lisca Sevnica Rok Petančič. (Foto: M. L.)

  V Tončkovem domu na Lisci so aprila lani slovesno odprli prenovljeno jedilnico. Trak so prerezali (z leve) župan občine Laško Franc Zdolšek, najemnik Tončkovega doma Franc Krašovec, sevniški župan Srečko Ocvirk, predstavnik izvajalca gradbenih del direktor Komunale Sevnica Mitja Udovč in predsednik Planinskega društva Lisca Sevnica Rok Petančič. (Foto: M. L.)

Družina Krašovec pripravlja tudi znameniti praženec, ki ga gostom postreže v posebnih skodelicah. (Foto: M. L.)

Družina Krašovec pripravlja tudi znameniti praženec, ki ga gostom postreže v posebnih skodelicah. (Foto: M. L.)

Lisca - Tončkov dom na Lisci bo kmalu ostal brez oskrbnika. Družina Krašovec, ki je zadnja leta zgledno skrbela za dobro počutje obiskovalcev Lisce se namreč poslavlja.

»Veseli smo, da se Lisca razvija, da bo Tončkov dom dobil novo življenje, vendar ravno zato smo se odločili, da je sedaj najbolj idealen čas, da na tem razpotju poslušamo svoje srce, ki nam pravi, da se je naša zgodba na Lisci zaključila. Po skoraj 10 letih dela, kjer smo vsak vikend na Lisci puščali svojo dušo, smo se odločili, da ne bomo več pisali novega poglavja v tej knjigi. Na žalost se v novi zgodbi ne vidimo več. Verjamemo, da se bo našel nekdo, ki mu bo delo na Lisci predstavljalo izziv in bo le-to opravljal s takšnim veseljem, kot smo to počeli mi, vsa ta leta,« je družina Krašovec zapisala na svoji FB strani.

Obiskovalci Tončkovega doma se navdušujejo nad vso hrano, posebej iskane so palačinke, zelo znan je tudi praženec. Odhod družine Krašovec je presenečenje, kot kažejo odzivi na FB strani.

Tončkov dom bo sicer od 1. februarja predvidoma dva do tri  mesece zaprt zaradi prenove.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava