dolenjska

V četrtek se začenjajo letošnji Nikodemovi večeri

21.1.2020 | 11:45 | L. Markelj

Nikodemovi večeri bodo potekali v Baragovem zavodu. (Foto: L. M.)

Nikodemovi večeri bodo potekali v Baragovem zavodu. (Foto: L. M.)

Novo mesto - Škofija Novo mesto tudi letos pripravlja t.i. Nikodemove večere z zanimivimi predavanji in okroglimi mizami in prav vsi bodo potekali ob 19. uri v Baragovem zavodu.

Letošnje Nikodemove večere bo ta četrtek pričela dr. Rosvita Pesek s predavanjem z naslovom O domovina, ti si kakor zdravje!. V petek, 24. januarja, bo sledila okrogla miza z naslovom Evropska identiteta in emigracije, na kateri se bo voditelj dr. Aleš Maver pogovarjal z nadškofom dr. Antonom Stresom in evropsko poslanko Romano Tomc. Prihodnji teden se bodo Nikodemovi večeri nadaljevali v četrtek, 30. januarja, s pogovorom z nadškofom msgr. Stanislavom Zoretom na temo Vizija Cerkve na Slovenskem v turbulentnih časih, ter zaključili v petek, 31. januarja, s predavanjem Simona Potnika Navdušen kristjan mit ali resničnost?

Škofija pripravlja tudi t.i. zimske večere oz. srečanja mladih, ki letos potekajo na temo poklicanosti. Prvi tak večer je bil namenjen druženju, sledila pa bosta še dva: 1. februarja s pričevanjem mlade žene Nežke Birk Dular in 15. februarja s pričevanjem duhovnika Gašperja M. Otrina, SDB. Večeri, ki jih organizira Združenje animatorjev oratorija Novo mesto, se bodo pričeli ob 18.30 v Baragovem zavodu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava