Zapirajo tudi poslovalnici v Semiču in na Senovem

26.5.2020 | 08:30

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Semič - Nova Ljubljanska banka (NLB) nadaljuje pred leti začeto optimizacijo poslovne mreže in s 15. junijem zapira še deset poslovalnic po Sloveniji. To so poslovalnice Bled, Lucija, Mislinja, Poljanska, Radenci, Semič, Senovo, Stari trg pri Ložu, Šentvid in Tržaška v Ljubljani.

V NLB že dalj časa opažajo, da se uporabniške navade strank spreminjajo in da uporabniki vse pogosteje uporabljajo digitalne načine poslovanja, ki so dodatno pridobili na priljubljenosti v zadnjih mesecih zaostrenih zdravstvenih okoliščin.

»Te spremenjene navade bodo prav gotovo tudi v prihodnje bistveno vplivale na obisk naših poslovalnic, zato smo se na podlagi analize ključnih kriterijev, kot so rentabilnost, potencial za širitev in geografska umeščenost, ter predvidenih razmer na trgu odločili, da nadaljujemo z optimizacijo naše poslovne mreže,« so navedli.

Stranke so o napovedanem zaprtju poslovalnic že začeli obveščati, prav tako so o tem obvestili lokalne skupnosti. V banki bodo poskrbeli za prenos poslovanja s strankami v drugo najbližjo enoto, stranke, ki bi imele zaradi prenosa poslovanja na drugo lokacijo težave z dostopom, pa lahko na domu obišče tudi ekipa mobilnih bančnikov, so sporočili.

Poleg tega bo do konca letošnjega leta NLB ohranjala stik s strankami na različnih lokacijah tudi z mobilno poslovalnico, ki bo kraje po vsej Sloveniji obiskovala po vnaprej določenem urniku. V vseh krajih, kjer zapirajo poslovalnico, pa bankomati po navedbah banke ostajajo na istih lokacijah.

Ob skorajšnjem zaključku epidemije covida-19 pa je NLB danes znova odprla 12 poslovalnic po Sloveniji, ki so bile zadnje tedne zaprte in so bile v t. i. rezervi. To so poslovalnice Ajdovščina, Bratovševa ploščad, Brod, Grič-Krško, Kamnik, Ljubno ob Savinji, Muta, Rogašovci, Slovenska Bistrica, Škofja Loka, Trzin in Vir. Prav tako bodo v začetku junija, ko bo zaključena prenova, znova odprli tudi poslovalnico Tavčarjeva v Ljubljani, so še napovedali pri NLB.

STA

Komentarji (1)

26.5.2020Ocenimiha 
Odlično.. Na pravem mestu so začeli z optimizacijo stroškov. A dividende pa nagrade letos bodo? Jst mislim, da bi kar mogli imet, ker se fantje trudijo in uspešno znižujejo stroške ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava