dolenjska

Denar za urejanje poslovne cone Puščava

6.6.2020 | 12:00 | R. N.

Na tem območju bodo v prihodnje uredili poslovno cono. (Foto: R. N., arhiv DL)

Na tem območju bodo v prihodnje uredili poslovno cono. (Foto: R. N., arhiv DL)

Mokronog - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori projekta Gradnja poslovne cone Puščava – 1. faza. Vrednost projekta, ki ga bo izvajala občina Mokronog - Trebelno, znaša 549.000 evrov, od tega bo 329.000 evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Za poslovno cono Puščava, ki so jo predvideli že ob sprejetju občinskega prostorskega načrta leta 2013, je v celoti predvidenih sedem hektarjev, a v prvi fazi bodo uredili slaba dva. Kot pojasnjujejo na občini bodo zgradili 160 m ceste s priključkom na regionalno cesto, več kot 70 m fekalne kanalizacije in približno 30 m meteorne kanalizacije, čistilno napravo z dvajsetimi populacijskimi enotami, 170 m vodovoda, 270 m električnega omrežja, postavili bodo javno razsvetljavo, na koncu pa bodo uredili tudi zelene površine.

Namen projekta je izboljšati pogoje za gospodarske aktivnosti in s tem omogočiti nova delovna mesta. V poslovno cono Puščava namerava svojo dejavnost razširiti mokronoško podjetje Sep, oktobra pa smo tudi poročali, da se je občina o nakupu zemljišč v coni uspela dogovoriti tudi s podjetjem Zajc kovinoplastika.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava