dolenjska

V šoli gorelo, menda v zbornici

12.6.2020 | 07:05 | Besedilo in foto: L. Markelj

Gasilski avtomobili so še vedno pred OŠ Drska, uradnih informacij še ni.

Gasilski avtomobili so še vedno pred OŠ Drska, uradnih informacij še ni.

Ravnateljica šole Nevenka Kulovec v pogovoru s policistko.

Ravnateljica šole Nevenka Kulovec v pogovoru s policistko.

V šoli gorelo, menda v zbornici

Novo mesto - Danes že navsezgodaj zjutraj so gasilske sirene prebudile stanovalce naselja Ulice Slavka Gruma v okolici OŠ Drska. Štirje gasilski avtomobili, od poklicnih po PGD Šmihel, so se pripeljali na akcijo, saj je v šoli gorelo. Manjkali niso seveda tudi policisti.

Akcija še poteka, uradnih informacij še ni, menda naj bi zagorelo v zbornici šole.

Kot je neuradno povedala vzgojiteljica vrtca - vrtec domuje v šolski stavbi - ki je prva zjutraj okrog pol 6. ure prišla na delo, je zavohala nek dim, takoj pomislila, da se nekaj dogaja in šla preveriti v kuhinjo, zbornico, hišnikovo delavnico, a ni opazila nič. Kasneje je prišla še ena od učiteljic, ravno tako opazila čuden vonj po dimu in poklicali sta na pomoč gasilce. Opazili sta tudi, da so se zaprla požarna vrata, kar je seveda varnostni ukrep, da se ogenj ne bi širil v druge dele šolske stavbe.

Ravnateljica OŠ Drska Nevenka Kulovec je zaskrbljena stala pred šolo, za Dolenjski list je le povedala, da uradno ni še nič znanega, kaj se dogaja.

V vrtec in šolo so seveda v jutranjih urah prihajali otroci, ki so počakali zunaj. Gasilski avtomobili so sedaj še pred šolo, vsi čakajo, kakšni bodo ukrepi, ali bodo danes sploh lahko imeli varstvo oz. pouk.

dodano ob 12. uri

Po naših informacijah je zagorelo v čajni kuhinji zbornice, najverjetneje pri bojlerju. Ogenj so pogasili poklicni gasilci GRC-ja in prostovoljni iz PGD Šmihel, ki so pred šolo na pomoč prihiteli s štirimi vozili. Najzaslužnejši za to, da ogenj ni povzročil res veliko škode, pa je šolski hišnik Matjaž Kavšek, ki ga je pred šesto uro zjutraj prva na pomoč poklicala učiteljica, ki je v stavbi zaznala vonj po dimu. Sam gasilec (sicer predsednik PGD Šmihel) je v trenutku prepoznal tlečo nevarnost v kuhinji, na pomoč poklical kolege in s prvim gašenjem preprečil širjenje ognja po izolaciji.

Kot rečeno, so ogenj dokončno ukrotili še ostali gasilci in šolo temeljito prezračili. Zaposleni, ki so otroke zjutraj sprejemali pred šolo, so se takoj prilagodili nastali situaciji in pouk začeli na prostem, v glavnem v obliki športnega dne, nekateri otroci so se v prezračene prostore tudi že lahko vrnili. Pouk torej poteka nemoteno, kriminalistična preiskava pa še poteka in škodo ocenjujejo.

Ta je nastala v čajni kuhinji in zbornici, učitelji še ne vedo natančno, kakšne posledice je na njihovi opremi pustilo gašenje. Smog in dim sta seveda tudi naredila svoje. Najpomembneje v tem trenutku pa je, da nihče ni poškodovan. Sreča v nesreči je, da se je vse skupaj dogajalo, tik preden bi v šolsko stavbo začeli vstopati prvi otroci …

‹ nazaj

Galerija (10)

DRSKA 001
DRSKA 002
DRSKA 003
DRSKA 004
DRSKA 005
DRSKA 006
DRSKA 007
DRSKA 008
DRSKA 009
DRSKA 010

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava