Največji mesečni skok brezposelnosti v Novem mestu

5.8.2020 | 14:20

Simbolna slika (foto: arhiv DL)

Simbolna slika (foto: arhiv DL)

Ljubljana/Novo mesto/Sevnica - Število registriranih brezposelnih je julija na mesečni ravni poraslo v petih območnih službah Zavoda RS za zaposlovanje, upadlo pa v sedmih. Rast je bila najbolj občutna na območju Novega mesta, upad pa na območju Kopra. Medletno se je brezposelnost povečala po vsej državi, najbolj izrazito, za skoraj 50 odstotkov, znova na območju Kranja.

Julija je bilo glede na območne službe zavoda število registriranih brezposelnih najvišje v Ljubljani (25.235), najnižje pa v Trbovljah (2739).

Po novem je število registriranih brezposelnih v območni službi Nova Gorica malenkost večje kot v območni službi Sevnica.

Št. brezposelnih    Mesečna rast (%)    Letna rast (%)
---------------------------------------------------------------------
Ljubljana         25.235              +1,2              +19,5
Maribor           11.923              -1,3              +22,9
Celje             9750                -0,2              +24,8
Kranj             6711                -1,0              +47,2
Koper             6359                -2,7              +37,8
Murska Sobota     6089                -1,0              +10,0
Velenje           5689                -1,1              +29,1
Novo mesto        4415                +4,4              +30,6
Nova Gorica       3587                +0,9              +29,4
Sevnica           3583                +0,5              +25,5
Ptuj              3317                -1,7              +34,5
Trbovlje          2739                +3,6              +20,7

STA; M. K.

Komentarji (8)

5.8.2020 2   (3)   (1)   OceniTrue Truic 
Makedoni so te te cifre kaj zdramile? Nič? imaš kakšen plan, če se bo ta trend nadaljeval, al boš glancal kocke in razstavljal slike bivših "Kruha in iger " fešt na tem istem trgu nebeškega miru? Ma sigurno ste s tvojo "ekipo" že izelali projekt rešitve malega davkoplačevalca v ekonomski krizi, ki je tik pred vrati . Sicer v to ni dvomiti, si se zelo iskazal s svojim SLUŽENJEM in skrbjo za narod, ko si se skrival zaklenjen v Rotovžu za časa velike "corona krize" ko smo imeli celo 2 okužena občana ...ni hudič, da ne boš tako enako poskrbel tudi za to ekonomsko krizo, ki je pred vrati Nm..verjamemo vate in se počutimo kot davkoplačevalci, ki te plačujemo da skrbiš za nas, zelo sigurni pod tvojim vodstvom občine .Ni kaj ,tak človek naroda bo ja poskrbel za vse ...predvsem pa za "SVOJ" narod...:)
5.8.2020Ocenimiha 
Hm ja, ne vem če je župan zadolžen za reševanje nezaposlenosti in vseh tem zadevami povezanimi s tem. Še manj pa lahko vpliva na odločanje kapitalistov... Sicer v Velenju so nekaj probal, pa jim ni ravno uspelo.
5.8.2020 1   (1)   (0)   OceniTrue Truic 
Ne mislim miha dobesedno "skrbeti";) , je pa zagotovo postavljen kot skrbnik ! kvalitete našega življenja in bivanja v MONM, ki mu je zaupana, da ji SLUŽI ! v vseh primerih - dobrih in slabih...V dobrih smo ga imeli priložnost spremljati ves ta čas blagostanja pred korona krizo . V slabih ga do sedajni ni bilo zaslediti, oziroma je zelo slab SLUGA ! narodu kar mora biti vsak ŽUPAN. Prej čutimo navadni smrtniki, da se obnaša kot svojevoljni LASTNIK občanov , ki so ga tam postavili da jim SLUŽI , ne pa da si nas lasti po prioritetni liniji hladnega tehnokrata ( pravi Kitajec:) , ki mu ni mar za nikogar - razen za interesni biznis sebe in ekipe, ki mu leze v rit... noben pomembnejši socialni projekt za občane ni ispeljel do sedaj. Med" corona krizo" je imel lepo priložnost demantirati takšna mnenja - saj jih je, varno tri krat zaklenjen v Rotovžu pred občani. Tako isto zavzetost/ skrb je pričakovati ob vseh morebitnih bodočih kriznih trenutkih ki pridejo zagotovo... Žal bivši "fensi fake projekti" v takih razmerah nimajo adekvatnega učinka , kot tudi makedoni ni človek za take čase ki prihajajo.. nima čuta za ljudi zato tudi poskrbel na bo kot ni za male podjetnike in njihove družine , ki so skoraj vsi po vrsti zaprli svoje lokale na poglancanem "nebeškem trgu miru."
5.8.2020Ocenimiha 
Pomagaj si sam in bog ti bo pogal. zum zum zum. Kaj pa ta fraza, a te na kaj spominja? Tako to je, zato pa imamo bogeca, da nam pomaga namreč.
5.8.2020 1   (1)   (0)   OceniTrue Truic 
Tu se strinjam, z dodatkom da pomagaj tudi drugim zuuuuuummm in videl boš polni smisel svojega dela. Samemu sebi tudi glista pomaga, pa opica tudi, kača tudi...mi smo baje višje razvita bitja tako vsaj pravi Darwin, ne vem če smo zato tudi vedno od bogeca spoštovana, od onega padlega angela Lucifa pa zagotovo večkrat..
5.8.2020 4   (4)   (0)   OceniCestnik Peter 
V neposredni okolici Novega mesta nekateri na isti funkciji v teh časih pospešeno gradijo "vinske fontane", da se ga bodo odpuščeni delavci lahko vsaj kje pošteno napili! To so župani, ki gredo v korak s časom in potrebami ljudstva!
6.8.2020 6   (6)   (0)   OceniTrue Truic 
Tudi centralni NM župan, podžupani in njihovi ožji sodelavci so si zelo opomogli v času nastopa funkcij na Rotovžu. Kar zanimivo bi bilo primerjati njihovo premoženjsko stanje pred volitvami l.2014 in danes...avtomobili, jahte, hiše itd, narod to vse ve, govori se o tem po Nm , javnost pa tiho. Novinarji kje ste? A to ni tema, med tem ko bo veliko število delavcev kmalu brez zaposlitve in v revščini....?
6.8.2020 7   (7)   (0)   OceniTrue Truic 
"Zagrebe" se lahko tudi globlje v občinsko upravo in tam zaposlene okoli županovega kabineta. Kdo in zakaj vsa ta leta prejema naš davkoplačevalski denar , kakšne so delavne reference zaposlenih, kaj in koliko v bistvu tam delajo?. Med tem, ko bo veliko število zaposlenih iz proizvodnje ter malih podjetnikov- njihovih družin v času, ki prihaja brez služb in v pomankanju....to so prioritetna aktualna vprašanja na katera bi občani morali terjati odgovore od svetnikov MS , župana in njegovih ožjih sodelavcev.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava