V Češči vasi še letos kanalizacija

14.8.2020 | 09:20

Podpis pogodbe na rotovžu (foto: MO Novo mesto)

Novo mesto - Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednik uprave izbranega izvajalca, krške družbe Kostak, Miljenko Muha, sta v tem tednu podpisala pogodbo za izgradnjo javnega kanalizacijskega omrežja v severnem delu Češče vasi. Pogodbeni rok za dela, vredna dobrih 99.000 evrov, je letošnji 30. november, sporočajo z občine. Po gradnji kanalizacije komunalnih odpadnih voda v Ždinji vasi, ki se je začela v juliju, je Češča vas torej naslednja v vrsti občinskih naložb v vodovodno in kanalizacijsko omrežje, v zaključni fazi izbora izvajalca je tudi naložba v komunalno mrežo Gornje Težke Vode.

Javno kanalizacijsko omrežje za odvodnjavanje fekalnih odpadnih voda se bo, kot omenjeno, gradilo v severnem delu naselja Češča vas, obsegalo pa bo gravitacijski kanal v dolžini 322 metrov, tlačni vod v dolžini 170 metrov, črpališče za odvod komunalnih odpadnih voda premera 1200 mm ter elektro-kabelsko kanalizacijo za javno razsvetljavo.

Dodano vrednost projekta predstavlja tudi asfaltiranje dotrajane javne makadamske poti po zaključku gradnje, še dodajajo na rotovžu.

M. K.

Komentarji (1)

14.8.2020–1   (0)   (1)   OceniTrue Truic 
Pa da smeškotu :) s slike slučajno ne spodrsne not skozi antigravitacijsko kanaliziranje - tako kot vse kar se ustvarja ta leta v NM pod temi mini lokalnimi reptili...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava