dolenjska

Na Javorovici še zadnja preživela borka Malči Jakša – Miša; letos le polaganje vencev

17.3.2021 | 10:15 | M. K.

Foto: Občina Šentjernej

Foto: Občina Šentjernej

Na Javorovici še zadnja preživela borka Malči Jakša – Miša; letos le polaganje vencev

Javorovica - V organizaciji Združenja borcev za vrednote NOB Šentjernej, Občine Šentjernej, Skupnosti borcev brigade Ivana Cankarja, Skupnosti borcev Gorjanskega bataljona in Gorjanske čete so včeraj na Javorovici položili vence v spomin na tragične dogodke 16. marca 1944.

Zaradi ukrepov zajezitve širitve virusa COVID-19 je komemoracija in spominska slovesnost potekala v drugačni obliki, sporočajo iz šentjernejske občine. Delegacije so se le poklonile v spomin IV. bataljonu Cankarjeve brigade.

Zbrani so se poklonili 113 padlim borcem IV. bataljona Cankarjeve brigade, ki so padli pred 77. leti. Dogodek je bil organiziran v skladu z določili NIJZ in ukrepi Vlade RS, dodajajo na občini.

Med prisotnimi sta bila tudi še zadnja preživela borka Cankarjevega bataljona 99-letna Malči Jakša – Miša (partizanka in bolničarka) in Šentjernejčan Stanko Kušljan (partizan), ki bo letos dopolnil 102 leti. Padlim borcem se je poklonilo devet delegacij, med drugim tudi župan Občine Šentjernej Jože Simončič.

‹ nazaj

Galerija (5)

_javorovica (1)
_javorovica (2)
_javorovica (3)
_javorovica (4)
_javorovica (5)

Komentarji (3)

3.5.2021–10 (6) (16)OceniLojzekov stric 
Kdaj bo delegacija borcev polozila venec na katerega od 750 grobisc .
4.5.2021 12 (14) (2)Ocenimiha 
nikol pa še takrat ne .... mimgrede, kdaj se bodo tvoji opravičili vsem tistim družinam, kjer so jim zažgali mamo, hčerko ... ? Tam pri Krškem je en tak velik kup ki je nastal iz tega naslova.
6.5.2021 5 (6) (1)Ocenirim 
Lojzekov stric-dokler bodo izdajalci človeški izmeček ne bo polaganja vencev od poštenih ljudi.Že Nemci so imeli načrt za lividacijo svojih hlapcev.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava