kronika

Poškodba pri padcu s postelje; v dimniku gorelo dvakrat

10.4.2021 | 08:30 | M. K.

Simbolna slika (foto: arhiv; PGD Skopice)

Simbolna slika (foto: arhiv; PGD Skopice)

Včeraj ob 14.07 so v Globočicah pri Kostanjevici, občina Kostanjevica na Krki, gasilci PGD Kostanjevica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta, v katerem je bila starejša oseba, ki se je pri padcu s postelje poškodovala. Dvignili so jo na posteljo, reševalci NMP Krško pa so jo na kraju pregledali.

Uničili nevarne ostanke

Ob 18.42 je v gozdu pri naselju Dule, občina Škocjan, občan našel neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so na kraju najdbe uničili ročno bombo angleške izdelave in sedem kosov pehotnega streliva kalibra 6,5 mm italijanske izdelave, ostanke iz 2. svetovne vojne.

V dimniku zagorelo dvakrat

Sinoči ob 21.35 so na Partizanski poti v Črnomlju gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Črnomelj so nadzorovali izgorevanje saj, dimnik ter okolico pregledali s termo kamero in odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Ponoči ob 1.20 pa so saje ponovno gorele. Gasilci PGD Črnomelj so še enkrat očistili dimnik in prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava