dolenjska

Anton Olaj se obdaja s kolegi z novomeške policijske uprave

3.6.2021 | 13:40 | M. K.

Z leve: mag. Danilo Jamer, Korasov predhodnik, generalni direktor policije dr. Anton Olaj, Boris Korasa (foto: Policija)

Z leve: mag. Danilo Jamer, Korasov predhodnik, generalni direktor policije dr. Anton Olaj, Boris Korasa (foto: Policija)

Ljubljana/Novo mesto - Vodstvo policije nadaljuje intenzivno kadrovanje, pri katerem se zanaša tudi na poznanstva generalnega direktorja policije iz lokalnega okolja, piše današnji Dnevnik.

Služba generalnega direktorja Antona Olaja je tako te dni dobila novega vodjo, Borisa Koraso, ki je v minulih letih služboval kot komandir policijske postaje Črnomelj. Izkušenj na državni ravni nima, dodaja Dnevnik, je pa v preteklosti pod Olajem kot kriminalist delal že v novomeški policijski upravi.

Korasa je že tretja Olajeva okrepitev v zadnjem času z območja PU Novo mesto. Sektorju za notranje preiskave in integriteto, ki deluje v sklopu službe generalnega direktorja policije, sta se pred kratkim pridružila še dva policista iz novomeške uprave.

Prav omenjeni sektor je policijski oddelek pod generalnim direktorjem policije, ki ima precejšnjo moč, ko gre za odkrivanja odklonskih ravnanj znotraj policije, prav tako lahko vpliva na zaposlitve novih kandidatov in na notranje premestitve ter napotitve.

Da vodstvo policije temu sektorju posveča veliko pozornosti, priča tudi predlog policije o uvedbi poligrafskega testiranja znotraj policije, še spominja Dnevnik.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava