kočevsko-ribniško

V Osilnici danes nadomestne volitve za dva nova občinska svetnika

5.12.2021 | 08:30 | STA; M. K.

Ilustrativna fotografija (foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (foto: arhiv DL)

Osilnica - V občini Osilnica bodo danes potekale nadomestne volitve dveh članov občinskega sveta. Kandidata za dve pred časom izpraznjeni mesti sta samo dva, Anton Švab in Magi Žagar (oba iz NSi), zaradi česar je pričakovati njuno gladko izvolitev.

Glas na volitvah je mogoče oddati od sedme do 19. ure na treh voliščih - v prostorih nekdanjega obrata Tekstilane ter v vaseh Belica in Bosiljeva Loka.

Lani spomladi je namreč kot občinski svetnik odstopil Zvonko Žagar, ki je bil v sedemčlanski osilniški občinski svet izvoljen na listi NSi. V skladu z zakonom bi morali po odstopu izvesti nadomestne volitve, a se je občinska volilna komisija odločila, da bo zaradi epidemije ustavila volilne postopke in jih nadaljevala, ko bodo to omogočale razmere.

Maja letos je s svetniškega položaja odstopil še Ivica Klepec, ki je bil v občinski svet izvoljen na listi SMC. Občinski svet se je z njegovim odstopom seznanil julija, občinska volilna komisija pa je nato septembra odločila, da bo izvedla nadomestne volitve za obe izpraznjeni mesti v občinskem svetu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava