posavje

Brežiški svetniki potrdili projekt prenove mestnega stadiona

24.4.2022 | 10:00 | M. K.

Brežiški atletski stadion

Brežiški atletski stadion

Občinska seja

Občinska seja

Brežiški svetniki potrdili projekt prenove mestnega stadiona

Brežice - Brežiški svetniki so na četrtkovi redni seji med drugim potrdili dokument identifikacije projekta in sklep o potrditvi naložbenega programa prenove atletskega stadiona v Brežicah. Končanje prenove v šestih korakih so predvideli do leta 2024. Stala naj bi 1,6 milijona evrov, pri čemer brežiška občina računa na razpis ministrstva za izobraževanje.

Za prvi del prenove so letos namenili 300.000 evrov, za prihodnje leto pa še nekaj manj kot 830.000 evrov. Predvidoma letos pa naj bi ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo razpis, prek katerega bo možno priti do nevračljivih sredstev za izvedbo tega projekta.

Občina Brežice se namerava za sofinanciranje prenove mestnega stadiona konec leta potegovati tudi na razpisu Fundacije za šport, so sporočili z brežiške občine.

Izvedba projekta je sicer predvidena v šestih korakih. Prvi del naložbe bo obsegal menjavo talnega polytana, drenažnega asfalta in ureditev vodnega odtoka. Obsegal bo tudi potrebno opremo in ureditev električnih ter kanalizacijski napeljav.

V drugem naložbenem delu bodo prenovili stadionske kontejnerje z vso pripadajočo infrastrukturo. Med preostalimi prenovitvenimi koraki so napovedali še ureditev dostopne poti do merilnih mest s kontejnerji za izvajanje meritev, vključno s kontejnerjema in pripadajočo infrastrukturo. Ureditev montažne tribune s pripadajočo infrastrukturo, namestitev nove ograje z vsemi vhodi in kartičnim dostopom oz. vso pripadajočo infrastrukturo ter ureditev parkirišča.

Kot so ocenili, sta sprejeta dokumenta dobra osnova za začetek prenovitvenega postopka brežiškega atletskega stadiona. Tega so sicer zgradili leta 1999 in je namenjen vadbi vseh atletskih disciplin. Primeren je tudi za rekreativno uporabo. Kljub temu, da so ga vzdrževali, pa so nekateri njegovi elementi po 23 letih odsluženi in potrebni prenove ali zamenjave.

Namen naložbenega projekta je izboljšanje pogojev za vrhunski šport, kakovostni in mladinski šport oz. vadbo brežiških atletov in drugih domačih športnikov, izboljšanje pogojev za organizacijo športnih tekmovanj in prireditev tudi na višjih ravneh. Za kakovostnejše izvajanje športnega pouka, šport invalidov in športno udejstvovanje rekreativcev, za spodbujanje druženja otrok ob športu ter zdrav in športni način življenja, so še sporočili z brežiške občine.

Zvočni zapisi

Zaključni račun občine Brežice za 2021 - župan Ivan Molan

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava