Na javni vodovod priključenih 95 odstotkov prebivalstva

31.8.2022 | 09:40

V Zamostcu končujejo gradnjo vodovoda. (Foto: Občina Sodražica)

Sodražica - V občini Sodražica zaključujejo s projektom izgradnje vodovodnega omrežja v Zamostcu, s katerim so izpolnili cilj, da je na javni vodovodni sistem v občini priključenih 95 odstotkov prebivalcev. Javnega vodovoda tako nima le še nekaj krajev, kjer pa je po oceni občine bolj racionalna drugačna oblika oskrbe z vodo.

Pred zadnjimi večjimi vlaganji v vodovodni sistem je bilo v občini Sodražica na javni vodovod priključenih 70 odstotkov prebivalstva v občini, s končanjem projekta v Zamostcu so zdaj priključeni praktično vsi.

Vodovod v Zamostcu so zgradili v okviru projekt SORIKO, ki ga skupaj in s pomočjo evropskih sredstev izvajajo občine Sodražica, Kočevje in Ribnica. V okviru projekta so med drugim v Gotenici zgradili vodohram s povezovalnim cevovodom s požarnim črpališčem, v občini Sodražica pa vodovodni sistem v Zamostcu v dolžini 1300 metrov. Vzporedno so zgradili tudi telekomunikacijsko omrežje.

Skupna pogodbena vrednost gradnje vodohrama v Gotenici in vodovoda v Zamostcu znaša nekaj več kot 600.000 evrov, od česar so nekaj manj kot 90 odstotkov dobili iz evropskih sredstev, ostalo sta zagotovili občini Kočevje in Sodražica.

V prihodnje občina Sodražica v Zamostcu načrtuje še izgradnjo kanalizacijskega omrežja, ki bo povezano na osrednjo čistilno napravo v neposredni bližini. Projektna dokumentacija za projekt je bila pripravljena že pred časom, občina pa zdaj kandidira za evropska sredstva, je zapisano na spletni strani občine.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava