dolenjska

Za župana Občine Trebnje tudi Blaž Pavlin

8.11.2022 | 11:40 | Besedilo in fotografije: R. N.

Blaž Pavlin

Blaž Pavlin

Na včerajšnji novinarski konferenci 

Na včerajšnji novinarski konferenci 

dr.   Vida Čadonič Špelič

dr. Vida Čadonič Špelič

France Smolič

France Smolič

Branko Longar

Branko Longar

Trebnje - Za župana Občine Trebnje bo s podporo stranke NSi kandidiral Blaž Pavlin, ki meni, da Trebnje »potrebuje svež veter in nov zagon v občinska jadra«. Prepričan je, da mu bodo izkušnje, ki jih je pridobil kot poslanec državnega zbora v prejšnjem mandatu, pomagale pri učinkovitem vodenju občine. »Trudil se bom, da potrebe občanov ne bodo prezrte. Prepričan sem, da jih lahko bolj povežem za skupno dobro, v skupnost, ki zna in zmore sodelovati. Ravno sodelovanje je tisto, kar lokalna skupnost potrebuje za večji napredek,« je včeraj na novinarski konferenci ob predstavitvi kandidature povedal Pavlin.

Že kot poslanec se je trudil biti dovolj močan glas Občine Trebnje v Ljubljani. Med drugim se je zavzemal za rekonstrukcijo hitre ceste mimo Trebnjega; veseli ga, da je ureditev krožišča pod gradom s prenovo mostu čez Temenico ob vhodu v mesto Trebnje v zaključni fazi. Če bo izvoljen za župana, se bo prizadeval tudi za prenovo mosta čez železnico in ureditev poti v vasi Jezero in Dolenja Dobrava ter izgradnja priključkov na hitro cesto.

»Prednostno se bom tudi zavzemal, da se reši prostorska stiska na osnovnih šolah v Trebnjem in v Velikem Gabru. V Trebnjem je napočil trenutek, ko je treba razmišljati o gradnji še druge osnovne šole s pripadajočo infrastrukturo,« poudarja Pavlin, ki ob tem dodaja, da je treba hkrati zagotoviti dovolj prostorov za izvajanje predšolskega varstva. Po njegovih besedah občina potrebuje nov vrtec v Velikem Gabru in tudi v Dolenji Nemški vasi.

Na nedavnem derbiju med rokometaši Trebnjega in Celja se je še enkrat pokazala potreba po novi sodobni športni dvorani, pravi. »V okviru športnega parka v Trebnjem pa bi bilo treba razmišljati o gradnji javnega bazena, ki ga tako veliko mesto Trebnje potrebuje,« meni Pavlin.

Zagovarja prenovo železniške postaje, v njeni bližini pa gradnjo parkirne hiše. Spodbujal bo, da lokalno pridelana hrane najde pot v občinske javne zavode, Trebnje po njegovih besedah potrebuje tudi novo tržnico, kjer bi lahko domači kmetje prodajali hrano.

Zaradi hitrega razvoja v zadnjih letih Občina Trebnje potrebuje nove površine za stanovanjsko gradnjo. Če bo izvoljen za župana, bo dal temu posebno pozornost. Želi si, da je občina prijazna do mladih družin, zato razmišlja, da bi se jih oprostilo plačila komunalnega prispevka pri gradnji individualnih hiš.

Podporo Blažu Pavlinu je na novinarski konferenci izrekla podpredsednica stranke NSi in poslanka dr. Vida Čadonič Špelič. Kot je dejala, pri njemu ceni mirnost, preudarnost in zavezanost delati za dobro ljudi.

Ob tej priložnosti so včeraj predstavili tudi nosilce liste NSi v vseh treh volilnih enotah občine Trebnje. V volilni enoti 1 je nosilec liste Branko Longar, v volilni enoti 2 France Smolič, v volilni enoti 3 pa Blaž Pavlin. 

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava