namig za premik

Rajhenburški dan čokolade 2022, grad

27.11.2022 | 14:00

Po dveletnem premoru se na grad Rajhenburg vrača Rajhenburški dan čokolade v malo drugačni, praznično-družinski preobleki s tematskimi poudarki iz preteklih let. Zamaknili smo ga na zadnjo novembrsko in hkrati prvo adventno nedeljo v želji, da si v tem (predprazničnem) času nakupite sladka (praznična) darilca ali dobite idejo, kako jih lahko naredite sami.

Otroci bodo na delavnicah izdelovali čokoladne lizike in praznične čokoladne figurice ali oblikovali in okrasili svojo čokoladno kroglico. Sladke izdelke bodo pospravili v darilne vrečke, ki bodo prav tako nastale pod njihovimi rokami. Na aktivnosti v okviru razstave Trapisti v Rajhenburgu bodo odkrivali Skrivnosti molčečih mož. Odrasli se bodo medtem preizkusili v izdelavi polnjenih čokoladnih kroglic in čokoladnega likerja.

Za pridih Afrike, kjer pridelajo veliko kakava, ključne sestavine čokolade, bo poskrbela bobnarska zasedba Farafinslo, ki jo vodi glasbenik Issiaka Sanou iz Burkine Faso. Na bobnarski delavnici pod njegovim vodstvom se bodo mali in veliki (tudi brez predznanja) lahko učili igranja na afriška tolkala djembe in duniduni.

Na vodstvu po razstavi Trapisti v Rajhenburgu boste spoznavali dediščino menihov trapistov, ki so bili prvi industrijski proizvajalci čokolade na Slovenskem. Prodajali so jo pod blagovno znamko Imperial, ki jim jo je podelil sam avstrijski cesar Franc Jožef I. Bili so cesarski dobavitelji tako čokolade kot likerjev, kar je bilo največje priznanje za kakovost njihovih izdelkov.

Čokoladno popoldne bomo sooblikovali z nekaterimi ponudniki čokoladnih izdelkov, s ponudbo v novi Restavraciji A3 in vodstvom po Peninoteki na gradu Rajhenburg ter okušanjem penin. V grajski trgovini in na stojnici bo na voljo privlačen izbor na temo čokolade in tematskih prazničnih daril iz naše ponudbe.

Tematski dan bomo zaključili s koncertom posavskega dueta Klara & Lovro v okrogli dvorani. gradu.

‹ nazaj