kultura

24. Miklavžev koncert: Fantje z vasi ozaljšani z metuljčki

6.12.2022 | 09:00 | L. Markelj, foto: Emil Turk

Škocjanski Fantje z vasi so znova razveselili z Miklavževim koncertom.   Od leve proti desni: Jože Krmc, Franci Vodopivec, Franc Žnidaršič, Lojze Pavkovič, Darinko Bratkovič, France Pavlič, Silvo Pajk in Lojze Simončič

Škocjanski Fantje z vasi so znova razveselili z Miklavževim koncertom. Od leve proti desni: Jože Krmc, Franci Vodopivec, Franc Žnidaršič, Lojze Pavkovič, Darinko Bratkovič, France Pavlič, Silvo Pajk in Lojze Simončič

Slovenski citrarski kvartet

Slovenski citrarski kvartet

Robert Dulc, novi predsednik KD dr. Ignacija Knobleharja Škocjan

Robert Dulc, novi predsednik KD dr. Ignacija Knobleharja Škocjan

Škocjan - Ljudski pevci Fantje z vasi, ki delujejo v okviru KD dr. Ignacija Knobleharja Škocjan, dajo nekaj na tradicijo.

Minuli konec tedna so povabili na že 24. Miklavžev koncert. Priredili so ga v prostorih osnovne šole Frana Metelka Škocjan. Ljubitelji ljudskega petja niso ostali razočarani. Poleg gostiteljev so nastopili še: tercet Li-La, ljudske pevke Klasje, Slovenski citrarski kvartet, za smeh pa sta s skečem poskrbeli Jelka Krivec in Irena Ule.

Fantje z vasi, ki vsa leta pridno zbirajo in prepevajo naše stare ljudske pesmi, da ne bi šle v pozabo, so »stari« že 26 let in pravijo, da jih nič ne ustavi. Še naprej bodo pridno vadili in peli. V sedanji sestavi so: Jože Krmc, ki je njihov vodja, ter Franci Vodopivec, Franc Žnidaršič, Lojze Pavkovič, Darinko Bratkovič, France Pavlič, Silvo Pajk in Lojze Simončič.

Na tokratnem koncertu so zapeli še bolj čedni kot sicer: okrog vratu so si nadeli metuljčke, ki jih je »častilo« podjetje Avtonega njihovega vodje Jožeta Krmca.

Pohvalnih besed o pevski skupini, ki bogati dogajanje v škocjanski občini in izven, je bil župan Jože Kapler, ter novi predsednik KD dr. Ignacija Knobleharja Škocjan Robert Dulc.

Na Miklavževem koncertu, ki ga je prijetno vodila Anita Pavlič, ni manjkal niti sv. Miklavž.

‹ nazaj

Galerija (9)

FANTJE 001
FANTJE 002
FANTJE 003
FANTJE 004
FANTJE 005
FANTJE 006
FANTJE 007
FANTJE 008
FANTJE 009

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava