kronika

Iščejo Roka Dobravca, ki se je odpravil veslat po Krki - ste videli njega ali njegov kajak?

21.2.2023 | 08:00 | M. K.

Rok Dobravc

Rok Dobravc

Sinoči nekaj pred 21. uro so svojci policiste obvestili, da pogrešajo 50-letnega Roka Dobravca z Drske v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so, kot danes poročajo s PU Novo mesto, takoj pričeli z zbiranjem obvestil in aktivnostmi za njegovo izsleditev. Po do sedaj zbranih obvestilih se je pogrešani po 14. uri po vsej verjetnosti odpravil s kajakom veslat na reko Krko. Običajno je kajak naložil na voziček in ga peljal do vstopnega mesta v Irči vasi, od koder je največkrat veslal v smeri proti Ločni.

Že v poznih večernih in nočnih urah so ga na in ob Krki, kot smo poročali, intenzivno iskali. Policisti so pregledovali širše območje s pomočjo policijskega helikopterja in peš. K sodelovanju so pozvali tudi gasilce, ki so na čolnu pregledovali reko Krko. Pogrešanega niso našli in iskanje nadaljujejo tudi danes. Policisti peš pregledujejo oba bregova Krke, pri iskanju sodelujejo tudi vodniki službenih psov. Ponovno bodo pregledovali območje s pomočjo policijskega helikopterja in drona. Pri iskanju bodo tudi danes sodelovali gasilci s čolnom.

Prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem ali opazili kajak, da to takoj sporočijo na številko 113. Prav tako naj policistom sporočijo, če so ga opazili včeraj med veslanjem po Krki.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava