Šmarješke Toplice se bodo pobratile s srbsko Vrnjačko Banjo

22.3.2023 | 09:00

Obeta se zanimivo sodelovanje, pravita šmarješki župan Marjan Hribar in župan občine Vrnjačka Banja Boban Đurović (v sredini).

Pozdrav delavcev občinske uprave občine Šmarješke Toplice

Srbskim gostom so Šmarječani z beselo in sliko (filmom) predstavili kulturne in naravne lepote šmarješke doline.

Šmarjeta - Včeraj je vodstvo občine Šmarješke Toplice sprejelo delegacijo iz južnega dela Srbije, iz občine Vrnjačke Banje, ki je obenem tudi eno izmed najbolj znanih zdravilišč in kopališč v Srbiji. Premorejo sedem zdravilnih izvirov tople in hladnih mineralnih vod.

Da se želijo Šmarječani z njimi bolj povezati, ne čudi, saj tudi v šmarješki občini stavijo na razvoj turizma. Kot pove šmarješki župan Marjan Hribar, se veseli skupnega sodelovanja, saj gre za največjo turistično občino na Balkanu - letno opravijo skoraj 1,5 milijona nočitev. Idej o sodelovanju in razvoju je veliko, tako na gospodarskem kot kulturnem področju, sta dejala Hribar in župan občine Vrnjačka Banja Boban Đurović, ki je prišel s podžupanom.

Srbska delegaciji se je že srečala z vodstvom Term Krka v Šmarjeških Toplicah, ogledali so si podjetje Plastoform, center Šmarjete z izvirom cvička, Klevevž, Vinji Vrh, itd.

Ob junijskem šmarješkem občinskem prazniku nameravata občini podpisati sporazum o pobratenju, v Srbijo pa bo julija, ob občinskem prazniku Občine Vrnjačka Banja, odšla na obisk tudi šmarješka gospodarska delegacija.

Obeta se torej tretje pobratenje Občina Šmarješke Toplice, ki je sedaj pobratena s prekmursko občino Cankova ter s češko občino Toplice nad Bečvou.

Besedilo in foto: L. Markelj

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava