šport

Krka polfinalist zaključnega turnirja lige Aba2 v Domžalah

12.4.2023 | 19:10 | STA: M. K.

Foto: KK Krka

Foto: KK Krka

Krka polfinalist zaključnega turnirja lige Aba2 v Domžalah
Krka polfinalist zaključnega turnirja lige Aba2 v Domžalah
Krka polfinalist zaključnega turnirja lige Aba2 v Domžalah
Krka polfinalist zaključnega turnirja lige Aba2 v Domžalah

Domžale - Košarkarji v ligi Aba2 so danes v Domžalah začeli zaključni turnir regionalnega tekmovanja. Na njem nastopata tudi dva slovenska predstavnika, Krka je četrtfinalno nalogo že uspešno opravila in z 91:82 premagala Sutjesko.

Kot prvi so si polfinale zagotovili košarkarji Podgorice, ki so v opoldanski tekmi brez težav z 89:64 odpravili Zlatibor, slednji je sicer lanski prvak lige Aba2.

V prvem od dveh današnjih slovenskih dvobojev so bili Novomeščani tudi zanesljivi. Tega tekmeca so krkaši na tekmi rednega dela premagali prejšnji mesec z 88:63. Tokrat so bili oslabljeni, saj zaradi poškodb manjkata Robert Jurković in Jurij Macura.

Krka je prvo četrtino dobila za deset (35:25), po polovici tekme pa je prednost narasla že na 18 točk (55:37). Približno takšno prednosti so Novomeščani zadržali tudi do konca tretje četrtine. Le na začetku zadnje so Črnogorci prišli do manj kot deset točk zaostanka (74:81), a je nato slovenska zasedba s trojko Roka Stipčevića spet vrnila v prejšnji ritem in prišla do 87:76, do konca dvoboja pa ni več dovolila presenečenja.

Pri Krki sta se najbolj izkazala Stipčević s 25 točkami (zadel je šest trojk) ter Radosav Spasojević z 19.

Izjava po tekmi:

Gašper Okorn, trener Krke:
»Čestitke fantom za zmago. Prvi korak je na takem turnirju nekako najbolj pomemben, psihološka priprava je bila zelo pomembna. Nekako smo se prilagodili na to, da je le Vucić klasična petica, nekoliko pa smo poskušali še s Spasojevičem na tem položaju ter s specifično obrambo po globini. Danes smo dodali še consko obrambo, ki nam je v prvem polčasu ogromno prinesla. Tvegali smo z njihovimi odprtimi meti z razdalje, hkrati pa smo zaprli prostor pod obročem, kjer je po naši oceni Sutjeska najmočnejša. Solidno smo nadzirali skok. S prvim polčasom sem več kot zadovoljen, saj je naša igra prišla do izraza.. Tudi do sredine tretje četrtine je bilo v redu, zadnjih 15 minut pa je bilo daleč od teka, kar bi rad videl. Je pa treba dodati, da ni težko igrati tekem, kjer na polčasu vodiš za 20 točk, pričakovati, da bomo to držali brez kakršnihkoli nihanj pa je preveč. Bi pa rad, da pridemo do tja. Tokrat smo za odtenek preveč zanihali, ko smo padli le na +7. Če bi bilo to nekje okrog +12, bi podelil čisto petico za to tekmo. Sedaj smo že pozabili, kar se je zgodilo, brišemo vse in pridemo v petek popoldan na polfinale s Podgorico.«

Krkaši bodo polfinalno tekmo odigrali v petek ob 16.00, nasprotnik pa bo črnogorska Podgorica.

V ligi Aba2 so v rednem delu odigrali 91 tekem, na turnirju v Domžalah jih bo na sporedu skupno še sedem. Danes vse štiri četrtfinalne, obe polfinalni nato v petek, veliki finale bo na vrsti v nedeljo. Helios Suns so do izvedbe turnirja prišli kot najboljša ekipa rednega dela. Zmagovalec domžalskega turnirja si bo neposredno zagotovil ligo Aba za naslednjo sezono, medtem ko bo poraženec finala imel možnost, da se v višji rang regionalnega tekmovanja uvrsti prek kvalifikacij.

* Izidi:

- četrtfinale:

Podgorica - Zlatibor 89:64 (26:14, 38:29, 64:46)

Krka - Sutjeska 91:82 (35:25, 55:37, 79:64)

18.00 Helios Suns - Pelister-Bitola

21.00 Borac - Široki

Dodano 13.4. ob 6.30:

Široki je zadnji polfinalist zaključnega turnirja lige Aba2, ki ga gosti domžalski klub Helios Suns. V večerni četrtfinalni tekmi je premagal Borac z 80:72. V polfinalu sta tudi oba slovenska kluba Helios Suns in Krka. Četrti polfinalist pa je Podgorica.

Polfinalna para v petek bosta Podgorica - Krka in Široki - Helios Suns.

Helios Suns je slavil visoko zmago s 101:47 proti ekipi Pelister-Bitola. Že popoldne so bili uspešni tudi Novomeščani, Krka je premagala Sutjesko z 91:82.

Zvočni zapisi

Gašper Okorn o zmagi proti Sutjeski

Gašper Okorn z mislimi pri Podgorici

Rok Stipčević po zmagi proti Sutjeski

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava