kultura

Od tanga do opere

4.4.2024 | 17:30 | I. V.

Novo mesto - Devetič bo letos, od 15. do 20. aprila, v Novem mestu festival Sem glasba, sem mesto in v sklopu tega šestič mednarodno tekmovanje v opernem petju in samospevih.

Festival Sem glasba, sem mesto sta predstavila Matevž Novak in Sara Vodopivec.

Festival Sem glasba, sem mesto sta predstavila Matevž Novak in Sara Vodopivec.

Festival, ki bo tokrat potekal v Kulturnem centru Janeza Trdine in Glasbeni šoli Marjana Kozine, bodo leto odprli v ritmu Južne Amerike, v ritmu tanga z zasedbo Tango Story Team, ki jo bodo tokrat sestavljali harmonikar Borut Zagoranski, violinist Matija Krečič, kontrabasist Žiga Golob, multiinstrumentalist Marko Korošec in pianist Mladen Delin. Plesala bosta svetovna prvaka v tangu Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj.

V torek se bo s svojim triom predstavila novomeška violinistka Manja Slak, prva violina Slovenske filharmonije. V triu se ji bo pridružila čelistka Zala Vidic, s katero sta kot učenki novomeške glasbene šole igrali v tudi na mednarodni ravni izjemno uspešnem klavirskem triu Sensibile, klavir pa bo tokrat z njima igrala Beáta Ilona Barcza.

V četrtek bo na vrsti koncert lanskih udeležencev tekmovanja in v petek koncert udeležencev letošnje mojstrske delavnice pod vodstvom priznane sopranistke, solistke in pedagoginje Snežane Nene Brzaković, v soboto pa se bo festival zaključil z gala večerom opernih arij in samospevov oziroma finalom najboljših na 6. mednarodnem pevskem tekmovanju v samospevu duo in operi, na katerega se je letos prijavilo 27 pevcev iz desetih držav, med drugim tudi iz Koreje, Brazilije, Ukrajine, Rusije in Latvije.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava