družabno

Gregor Sikošek dobro okreva

14.4.2024 | 15:30 | Tekst: Renata Mikec
Foto: osebni arhiv Gregor Sikošek

Z letošnjih priprav NK Maribor v Turčiji

Z letošnjih priprav NK Maribor v Turčiji

30-letni nogometaš NK Maribor Gregor Sikošek iz Artič po lanski februarski poškodbi kolena, kasnejši bakterijski okužbi in dodatnih zapletih počasi okreva in čaka na končno odločitev zdravnikov. Kot nam je zaupal, pričakuje, da bo na nogometnih zelenicah spet zaigral predvidoma čez dva ali tri tedne.Vse bo odvisno od izokinetike, ki ga čaka čez nekaj dni, rezultati pa bodo jasno pokazali, ali je Artičan resnično pripravljen.

Za njim je težko obdobje, saj je v kratkem času prestal kar sedem operacij in se v tem času bojeval s hudo bakterijo in celo z mislijo, da bo ostal brez noge. K sreči se je vse dobro razpletlo, tudi okrevanje je šlo hitreje od pričakovanj, pred Gregorjem, ki je pred poškodbo razmišljal o selitvi v tujino, pa se zdaj odpira boljše obdobje.

Tik pred tem, da se spet v popolnosti posveti nogometu, je v tretje postal očka. 6. aprila zjutraj se jima je z dolgoletno ljubeznijo Sašo Bajc, po poklicu psihologinjo, rodil sinček Gal, ki bo tako razveseljeval družinico in sestrici – petletno Sofio in skoraj triletno Olivio.

Levi bočni branilec Maribora, ki se je najprej bojeval za življenje, potem za nogo in kariero, se danes bojuje za kaj več. K sreči mu pri še hitrejšem psihičnem okrevanju pomaga celo njegova Saša, saj ima kot diplomirana psihologinja veliko tovrstnega znanja. Zdaj Gregor upa, da mu bo uspela popolna sanacija poškodbe do junijskega evropskega prvenstva. Še pred tem se bo vrnil v štajersko prestolnico, kjer ga težko pričakujejo kolegi z Antejem Šimundžo na čelu.

Objavljena fotografija je z letošnjih reprezentančnih priprav v Turčiji.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava