dolenjska

Občinsko upravo bo vodila Nataša Šterk

4.5.2024 | 08:00 | L. Markelj

Šentjernej - Na javnem razpisu za novega direktorja Občinske uprave občine Šentjernej – ko je to zapustil Samo Hudoklin - je bila nedavno kot najprimernejša izbrana mag. Nataša Šterk, ki zdaj končuje direktorjevanje občinske uprave v občini Dolenjske Toplice. Delo bo nastopila sredi julija, je povedal šentjernejski župan Jože Simončič.

Nataša Šterk bo nova direktorica OU Občine Šentjernej. (Foto: arhiv DL)

Nataša Šterk bo nova direktorica OU Občine Šentjernej. (Foto: arhiv DL)

Začasno direktorsko funkcijo kot vršilka dolžnosti zdaj opravlja Irena Starič, višja svetovalka za proračun. Sicer pa bodo v občinski upravi menda sledile še nekatere reorganizacije oddelkov, na kar kažejo tudi nekateri razpisi. Kot pravi župan, je vsaka sprememba za nekaj dobra – nov veter, nove ideje in energije, novi pristopi.

EDŠ začasno vodi Uroš Jerič

Manj sreče so zaenkrat imeli v Šentjerneju očitno pri iskanju novega direktorja JP EDŠ, od koder se je poslavil Gašper Bregar. Prvi javni razpis ni obrodil sadu, razpis zdaj ponavljajo, do imenovanja novega direktorja pa podjetje kot vršilec dolžnosti direktorja vodi Uroš Jerič, ing. gradbeništva, že zdaj zaposlen v EDŠ. Najprej ga je potrdil nadzorni odbor podjetja, na zadnji občinski seji pa tudi občinski svet, saj je potrebno soglasje ustanovitelja, torej Občine Šentjernej.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava