dolenjska

Pogreb Romke: Policija podala ovadbe

3.2.2010 | 09:45 | B. B.

Simbolna fotografija

Simbolna fotografija

Škocjan - Varuh človekovih pravic je v zvezi s pokopom Romke v občini Škocjan pridobil poročilo ministrstva za notranje zadeve o izvedenih aktivnostih policije. Iz poročila izhaja, da je policija na pristojno državno tožilstvo podala kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja oviranja pogreba ali skrunitve grobov po prvem odstavku 312. člena Kazenskega zakonika, na okrajno sodišče v Novem mestu pa je podala tudi obdolžilni predlog za prekršek organiziranja shodov oziroma prireditev z namenom, da bi se na njih izvrševala kazniva dejanja oziroma pozivalo k izvrševanju kaznivih dejanj na podlagi zakona o javnih zbiranjih.

Poleg navedenega policija še zbira dokaze o sumu storitve kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti po prvem odstavku 297. člena Kazenskega zakonika.

Varuh ugotavlja, da je bilo zbiranje vaščanov v Dobravi pri Škocjanu neupravičeno in neprimerno, zato takšno ravnanje obsoja. Ugotavlja tudi, da je policija ob omenjenem dogodku ravnala ustrezno, ko je poskrbela, da ni prišlo do nadaljnjega zaostrovanja ter s svojimi aktivnostmi zagotovila izvedbo pokopa.

Varuh v ravnanju policije tako ni zaznal nepravilnosti. Na podlagi poizvedb in odgovorov občin Varuh tudi ne ugotavlja nepravilnosti glede izvajanja pogrebne dejavnosti na tem območju. Dosedanje ugotovitve kažejo, da je bilo tudi pokopališče za pokop v tem primeru določeno v skladu s pravili občine Škocjan.

‹ nazaj

Komentarji (18)

3.2.2010OceniMatija 
Kolikor je meni znano, se že kar nekaj časa tudi za domačine ne vršijo pokopi na dotičnem pokopališču, pač pa drugje. Očitno je nekdo šel preko pravil in izvajal pokop na nedopusten način. Vzrok niso domačini, njihovo zbiranje, nestrinjanje in negodovanje- oni so posledica vzroka, ki leži v kršitvi določenih pravil s strani določenih inštitucij. Imam prav?
3.2.2010OceniLILI 
Tisti ki ste se takrat zbrali da bi preprečili pokop pokojne romke bi morali plačati tako kazen da bi mogli prodat še svoje KRAVE .*****
3.2.2010OceniROM IZ NOVEGA MESTA 
to zmija še pajto ba gate zraven....fsm
3.2.2010Ocenianica 
Cigane v rezervate! NE BRIŠI!
3.2.2010OceniROM IZ NOVEGA MESTA 
jaz nevem kaj mate vi slovenci toliko proti nas za govorit,,,al smo mi tudi ljudje,,,,VEM PA DA SO NEKATERI ROMI TAKI KI DELAJO PIZDARJE PA TAK,ANPAK IMAMO TUDI ROME KI SO CIVILIZERANI IN SI ZAPOSLENI IN CELO POROČENI Z SLOVENKO......kaj češ tak je to to je isto kuda bi mi romi rekli da so vsi slovenci morilci ali pa kmetavzarji...
4.2.2010OceniLILI 
Joj Anica tako pametno se delaš kaj misliš da smo miINDIJANCI vi pa KAVBOJCI prav rada bi te spoznala da bi ti pljunila v nesramen obraz
4.2.2010Ocenicigo 
E LILI, LILI, pa res ne moreš iz svoje umazane ciganske kože. Kar pljuvala bi? Škoda, ker je Aničina ideja utopična, je pa žal edine rešitev za vas. Pa ne žalite Indijancev.
4.2.2010OceniLILI 
cigo praviš umazane ciganske kože mogoče si že slišal da ste slovenci HITLARJEV NAROD kar se pravi NACISTI.Kar se tiče indijancev so bili glupi ker so tako naivno vrjeli belcem.OČITNO IMAŠ RAD CIGANE KER IMAŠ TAK VZDEVEK..ha.ha.ha
4.2.2010Oceničili 
Lili, si ušla iz Idrije ali Begunj ..
4.2.2010Oceničili 
. . . Lili, ti Persen Forte nič ne pomaga???!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava