kronika

Zbil mopedista in mu ukradel moped. Pretep na Otoški cesti

22.12.2014 | 11:10 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Trebanjske policiste so minuli petek zvečer občani obvestili o motečem pokanju petard v Šentrupertu. Takoj so odhiteli tja in opazili dva mladoletnika, ki sta začela bežati. Policisti so ju izsledili in prijeli. Zasegli so jima 316 petard različnih velikosti in moči.

O ravnanju mladoletnikov in posesti nevarnih in prepovedanih pirotehničnih izdelkov so obvestili starše. Zaradi kršitev določil zakona o eksplozivih in pirotehnčnih izdelkih bodo na sodišče naslovili obdolžilna predloga, danes poleg številnih prometnih nesreč v kroniki minulega vikenda poročajo s PU Novo mesto.

Prijeli roparja

Sinoči nekaj po 20. uri so bili policisti obveščeni, da je na Otočcu neznanec z avtomobilom zbil oškodovanca, ki se je peljal na mopedu in mu nato moped celo ukradel. Osumljenec je oškodovanca tudi večkrat udaril s palico in ga poškodoval po glavi.

Policisti so osumljenca kmalu izsledili v vozilu in ustavljali, vendar njihovih znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim, ga ustavili in zaradi upiranja zoper njega uporabili prisilna sredstva. 21-letnega nasilneža so odpeljali v prostore za pridržanje.

Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja ropa. Ugotovili so še, da 21-letni moški nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu neregistriran avtomobil Opel astra zasegli.

Izsledili nasilneže

Novomeški policisti so bili v noči na soboto obveščeni še o pretepu v bližini prireditvenega prostora na Otoški cesti v Novem mestu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je neznanec udaril oškodovanca in ga poškodoval. Lažje poškodovanega 32-letnega moškega so oskrbeli v bolnišnici. Policisti so na podlagi opisa 18-letnega nasilneža izsledili in bodo zoper njega ukrepali.

Kradli orodje, nakit, denar in kolo

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je neznanec minuli petek iz odklenjenega vozila vzel motorno žago. Povzročil je za 1000 evrov škode.

Istega dne popoldan so neznanci na parkirnem prostoru v okolici Žužemberka iz odklenjenega kombiniranega vozila prav tako ukradli motorno žago. Lastnika so oškodovali za 1000 evrov.

Na Ulici Marjana Kozine v Novem mestu je v soboto neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo, odnesel je denar in zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 4000 evrov.

V soboto popoldan sta v prodajalno v Novem mestu vstopila dva neznanca. Eden je zamotil prodajalko, drugi pa je odprl registrsko blagajno in sunil 300 evrov.

Na Šegovi ulici v Novem mestu je v zadnjih dneh nekdo iz kleti stanovanjskega bloka odpeljal moško kolo in zaščitno čelado. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1700 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava