bela krajina

Nasprotniki A trase še vedno pozivajo, da se postopek ponovi

29.1.2015 | 13:35 | M. M., foto: spletna stran občine Črnomelj

Del osnutka variant poteka daljnovoda...

Del osnutka variant poteka daljnovoda...

Črnomelj - Pred popoldansko občinsko sejo v Črnomlju, kjer bodo med drugim odločali tudi o severni A trasi daljnovoda Kočevje-Črnomelj, so se vnovič oglasili predstavniki KS Talčji Vrh in Petrova vas, skupaj s civilno iniciativo proti omenjeni trasi in Zvezo ekoloških gibanj Slovenije.

Kot so zapisali, občinski svet, županjo Mojco Čemas Stjepanovič in številne druge pozivajo, »da se prekine s prakso delitev, kršenja pravic in povzročanja krivic. Zahtevamo pregledno delovanje vseh vpletenih in umestitev daljnovoda skladno s strokovnimi kriteriji in ne laične javnosti. V skladu z zakonodajo je potrebno sodelovati s krajani in upoštevati njihova mnenja in stališča. Od investitorja je potrebno zahtevati izvedbo kablovoda na delih trase za zaščito življenjskega okolja ljudi, videza krajine in zaščito ter ohranitev kulturno zgodovinskih znamenitosti, kot je praksa v razvitem svetu in Evropi, na katero se v mnogih primerih sklicujemo in s katero se primerjamo.«

Med drugim so vnovič zavrnili pojasnila občine in zatrdili, da v primerjavi s KS Dobliče niso bili deležni enakega načina obveščanja o delavnicah glede poteka daljnovoda. Poziv v celoti objavljamo v priponki spodaj.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava