bela krajina

Občina zavrnila očitke KD Talčji Vrh in Petrova vas

28.1.2015 | 08:30 | M. M.

Občina zavrnila očitke KD Talčji Vrh in Petrova vas

Črnomelj - Na protest in očitke krajanov KS Talčji Vrh in Petrova vas ter civilne iniciative, ki nasprotujejo severni A trasi predvidenega daljnovoda, so se odzvali na občini Črnomelj. Zavračajo očitke, da navedeni krajevni skupnosti nista bili enako vključeni v postopke odločanja kot KS Dobliče. Na občini so zapisali, da so vse prizadete KS prejele ista vabila na delavnici o poteku daljnovoda in da torej ne drži njihova trditev, da so o vsem skupaj izvedeli šele med poletno predstavitvijo študije variant. V nadaljevanju so še zapisali, da sta se razprav udeležila dva predstavnika KS Talčji vrh, iz Petrove vasi ni bilo nikogar, medtem ko jih je bilo 20 iz KS Dobliče, a za to ne more biti odgovorna občina, ki zato zavrača namige o manipulaciji. Sicer pa na občini priznavajo, da za nobeno od variant niso uspeli doseči lokalne sprejemljivosti.

»V gradivo za občinski svet smo tudi tako navedli, da o družbeni sprejemljivosti katere koli variante s strani lokalnega prebivalstva ne moremo govoriti. Ker pa je daljnovod zaradi zanesljive oskrbe z električno energijo potrebno zgraditi, kar naše gospodarstvo ne samo pričakuje, temveč tudi zahteva, se nam zdi najbolj sprejemljivo za vse, da se zgradi tam, kjer bo najbolj odmaknjen od poseljenih območij,« navajajo na črnomaljski občini. Na podlagi vseh zbranih mnenj (študija variant in okoljsko poročilo) pa so ocenili, da je najbolj sprejemljiva severna A trasa.

Tudi odgovor občine Črnomelj v celoti objavljamo v priponki spodaj.

‹ nazaj

Komentarji (8)

28.1.2015—   (1) (1)Ocenilokovčan 
županja tako forsira vglavnem samo Vinico, štango ji drži Hudelja iz NSI - drugo ji je figo mar, tam išče in nagrajuje volilce. NSI je nizko pala
28.1.2015Oceniana 
Lokovčan, kaj mešaš zraven Vinico, ki pri točki , o kateri je govor v prispevku, nima nič zraven. Podpiram NSi, zakaj pa ne bi soodločala, saj zato je dobila mandat!!!
29.1.2015OceniLokovčan 
NSI ni dobila mandata da je v občinski koaliciji. Nataša izigrava, rada bi sedela na dveh stolih. Se ji bo spodmaknilo.
29.1.2015–1 (0) (1)Ocenirabimo elektriko 
Elektrika mora bit,če hočemo investitorje.Nemore par posameznikov biti proti OPN na Talčjem vrhu in proti daljnovoda.Civilna iniciativa pa je izgubila vsak pomen,ko so kandidirali na političnih Lokalnih volitvah.Torej se grejo politike,nemorejo bit več Civilna iniciativa.Pa še vprašanje je,če niso podaljšana roka kake politične opcije ?
30.1.2015OceniLokovčan 
Bodi vas sram NOVA SLOVENIJA, delate proti narodu, za SD IN DESUS. Zlizali ste se.
20.2.2015Ocenikaj dogaja 
kako je zdaj s tem? Županja obljubila rešitev v 1 mesecu.
20.2.2015Ocenimeni 
Toninova NSi je podprla velik dodatek h kučanovi pokojnini, zato jim je družba z SD in DESUS všeč. Volivci ko volite NSi dobite SD in DESUS.
21.2.2015Ocenilokovčan 
a se res nič ne dogaja? Je bil pomemben samo pust, maškare i nagrade - svoji svojim?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava