dolenjska

Zahvala raftarjem in "najboljšim zelenim navijačem na svetu"

26.5.2015 | 09:45 | M. M., foto: občina Straža

Foto: občina Straža

Foto: občina Straža

Straža - V Straži so včeraj sprejeli svoje junake: ekipo straškega rafting kluba Gimpex, ki je svojo veslaško pot začela pred skoraj 25 leti in se je, kot smo poročali, z evropskega prvenstva v Banja Luki vrnila s kar desetimi medaljami.

Na včerajšnjem sprejemu je športnikom čestital tudi župan Dušan Krštinc. Kot so sporočili iz občine, so ob tem začetkov straškega kluba nostalgično spominjali Andrej Petkovič, ki je sedaj predsednik kluba, Samo Jaklič in Janko Tavčar. »S svojimi prijatelji so takrat začeli zgodbo o uspehu. Uspeh pa ni prišel čez noč. Začetki v odsluženem gumijastem čolnu, ki so ga kupili od češke reprezentance, so se začeli vrstiti šele kasneje. Prvič so nase opozorili na svetovnem prvenstvu na reki Zambezi v Afriki. Svoje mesto so si morali izboriti tudi v slovenskem raftaškem prostoru, saj jim je bil v začetku močan konkurent rafting klub Bobri iz Ljubljane. Z vztrajnim delom so jih premagali in tako lahko sodelovali na evropskih in svetovnih prvenstvih. S prihodom mladega in uspešnega kajakaša in kanuista Marka Miheliča pa so začeli pisati novo zgodbo. Pridružil se mu je še Aljaž Kulovec, prav tako kajakaš in kanuist. Potem je tu prav tako starosta Peter Vugrinec,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Zgodba straškega kluba se nadaljuje z napornimi treningi, tekmovanji doma in po svetu ter nabiranjem vse boljšim uvrstitev njegovih članov. Vse skupaj bi bilo težko izvedljivo brez podpore pokroviteljev in podpori domače občine, izpostavili pa so tudi pomembno vlogo navijačev. »Fante so na njihovih tekmovanjih začeli spremljati njihovi najbližji domači. Kaj kmalu so se jim pridružili prijatelji pa oboževalci, skratka pridobili so si velik krog navijačev. Tako kot je ob skromnih začetkih začela rasti njihova pot, tako so se neslišno s tekme na tekmo ob rekah pojavljali navijači. Najprej bolj tiho, iz ozadja kot nekakšni opazovalci. Potem pa so se pojavile zelene majice, piščalke, raglje, petje na prizoriščih tekem. V svojih zdaj že vsemu svetu znanih zelenih majicah spremljajo fante in se z njimi veselijo uspehov, z njimi pa so tudi, ko je hudo. Drug z drugim, z roko v roki nosijo ime Slovenije in Straže v svet, za kar se jim iskreno zahvaljujem,« je dodal Krštinc in zaključil, da »po medaljah, ki so jih dobili letos v Banja Luki, se ni bati, da raft v Straži ne bi imel naslednikov.«

‹ nazaj

Galerija (4)

Zahvala raftarjem in "najboljšim zelenim navijačem na svetu"
Zahvala raftarjem in "najboljšim zelenim navijačem na svetu"
Zahvala raftarjem in "najboljšim zelenim navijačem na svetu"
Zahvala raftarjem in "najboljšim zelenim navijačem na svetu"

Komentarji (4)

26.5.2015 2 (2) (0)Ocenipilko 
Gustl,če ne bi bilo foušarije,bi bilo za vse dovolj vsega.Sram naj te bo,da tako govoriš o fantih,ki tako pridno trenirajo,se ukvarjajo z športom,dosegajo uspehe,pa tako pišeš o njih.Verjetno je tvoj glavni šport fotelj,pa daljinc.
26.5.2015Ocenivaščan 
gustl, ti si bil zagotovo uradni trener ekipe veslačev v kadi za šopanje prašičev - "gliha vkup štriha"
26.5.2015 1 (1) (0)Ocenimax 
Čestitke Stražanom,velja pa pripomniti da se je Banja Luka kot glavno mesto Republike Srbske še enkrat izkazala kot odličen organizator in gostitelj prvenstva.
28.5.2015Ocenigustl 
vožnja s šlaufom po reki navzdol po mojem skromnem mnenju sploh ni šport, ampak razvedrilo in rekreacija. naj se fantje spoprimejo z enim od olimpijskih športov ali celo atletiko - pa da vidimo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava