kronika

Veter spet podiral drevesa; pokrivali streho in črpali vodo

25.7.2015 | 07:15 | M. K.

Simbolna slika (Foto: arhiv)

Simbolna slika (Foto: arhiv)

Poročali smo, da so predvsem četrtkove nevihte povzročile precej težav, v naši regiji zlasti v Posavju. Tudi včeraj so dežurne službe posredovale kar nekajkrat. Ponovno je območje Brežic z okolico ob 22.36 uri zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Močan veter je podrl več dreves v krajih: Bušeča vas, Cerklje ob Krki, Veliko Mraševo, Bukošek, Dobrava, Bizeljsko, Mostec, Dobova, Jereslavec, Kapele, Rakovec, Bizeljsko, Župelevec, Gabrje, Gazice, Sela pri Dobovi in Mali Obrež. Posredovali so gasilci PGD Župelevec, Rakovec, Mali Obrež in dežurni pri CGP Brežice, ki so odstranili podrta drevesa in počistili cestišča.

Ob 22.56 so delavci CGP Krško in komunalnega podjetja Kostak Krško na cestah v Brestanici in Gradnjah, občina Krško, odstranili podrta drevesa.

Tudi zgodaj davi ob 3.40 se je na relaciji Boštanj - Tržišče, občina Sevnica, zaradi močnega vetra, na regionalno cesto podrlo drevo, ki je oviralo promet. Posredoval je dežurni pri CGP, ki je drevo razžagal in odstranil.

Zjutraj ob 5.13 so poročali o podrtem drevesu na cesti na Oštrcu, občina Kostanjevica na Krki.

Minulo noč ob 0.21 pa je na cesti Bojanci-Vinica v občini Črnomelj podrto drevo oviralo promet. Delavec CP Črnomelj ga je razžagal in odstranil.

Poškodovana streha

Včeraj ob 16.30 so posredovali gasilci PGD Šentjanž v Kalu pri Krmelju v občini Sevnica, kjer so na stanovanjski hiši zaščitili 100 m2 poškodovane strehe.

Črpali so vodo

Včeraj ob 6.10 so posredovali gasilci PGD Brežice v Brežicah, kjer so v Domu upokojencev izčrpali meteorno vodo iz jaškov dvigal. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 22.40 pa so gasilci PGD Brežice v Intermarketu v Brežicah prečrpali meteorne vode, ki so zalivale poslovni prostor.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava