kronika

Pogrebnika Maleriča obsodilo tudi višje sodišče, tri leta ne sme opravljati dejavnosti

30.9.2016 | 10:20 | Janja Ambrožič

Boštjan Malerič (Foto: J. A., arhiv DL)

Boštjan Malerič (Foto: J. A., arhiv DL)

Ljubljana Črnomelj - Za okrajnim sodiščem je tudi Višje sodišče v Ljubljani črnomaljskega pogrebnika Boštjana Maleriča obsodilo zaradi skrunitve grobov in trupel. Izreklo mu je pogojno kazen eno leto in dva meseca zapora v preizkusni dobi treh let, poleg tega pa še varnostni ukrep, da tri leta ne sme opravljati pokopališke in pogrebne dejavnosti. Višje sodišče je po pritožbi Maleriča in njegovega zagovornika Igorja Smoleja kazen, ki jo je februarja izreklo okrajno sodišče v Črnomlju, znižalo za tri mesece, to pa na račun tega, da ga je v eni točki obtožbe oprostilo.

Direktor Komunale Črnomelj Samo Kavčič je za Dolenjski list povedal, da so za to sodbo, ki je že pravnomočna, izvedeli iz medijev. Pojasnil je, da na njihovo delo bistveno ne bo vplivala, saj od začetka letošnjega leta večino pogrebnih in pokopaliških storitev že tako opravijo sami, podizvajalce (skupaj z Maleričem so doslej imeli štiri, po novem bodo samo še trije) pa najemajo le še za urejanje pokojnikov, prevoz, dvig žar in krst, za pogrebne slovesnosti si od podizvajalcev "izposojajo" delovno silo.

Ko se občani ob smrti svojca obrnejo na črnomaljsko komunalo, lahko sami izberejo pogrebno podjetje, ki bo zanje opravilo podizvajalske storitve. To velja od julija, komunala pa zagotavlja, da je cena enotna ne glede na to, kdo jih opravi.

"Lahko povem, da smo imeli od 1. julija 19 pogrebov in svojci so se v 13 primerih odločili za Maleriča, zadnji je bil prejšnji teden," pove direktor komunale in izpostavi, da ko bodo od sodišča dobili uradno informacijo o sodbi, bodo Maleriču poslali odpoved pogodbe brez odpovednega roka.

Kavčič je izpostavil, da sistem, ki ga je opisal, velja na pokopališčih v Črnomlju in Vinici, ostala pokopališča pa imajo svoje prakse in izvajalce, za katere so se odločile krajevne skupnosti in po njegovih informacijah jih veliko sodeluje z Maleričem.

‹ nazaj

Komentarji (5)

30.9.2016Oceničastni občan 
Prepovedat človeku dejavnost , ni najboljše, nekoč so že prepovedali gostilničarju opravljat dejavnost V čRNOMLJU , pa potem ni mogel plačat davkov, Kako bo pa podjejtniK preživljal otroke, če ne bo mogel opravljati dejavnosti
30.9.2016 5 (5) (0)Ocenibralec 
Pred zakonom smo vsi enaki in moramo vsi plačati grehe, če smo jih naredili. Treba bi vprašati "pametno" mamo kako bo oče preživljal otroke. Mama je odžrla kos kruha otrokom in prejšnjemu partnerju.
30.9.2016 2 (3) (1)Ocenigasilec 
Boštjan je v redu človek in koliko ga poznam pošten.
2.10.2016Oceniniagara1 
ne morem verjeti,da ima sodstvo toliko casa,zasodit nekomu ki ni storil nobenega kriminala,za napake,ki jih omenjate ni kriminal.take napake,lahko ljudje resujejo ,brez sodstva,da mu ne nudijo,delo.sodsvo pa naj sodi,tiste,ki so res kriminalci.
2.10.2016Ocenigrandkanjon 
ti si pa prešprical ure pravopisa v celoti

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava