dolenjska

Pred novim vodstvom novomeške bolnice težke naloge

21.10.2016 | 17:50 | J. A.

Novo vodstvo SB Novo mesto. (Foto: SB Novo mesto)

Novo vodstvo SB Novo mesto. (Foto: SB Novo mesto)

Novo mesto - Splošna bolnišnica Novo mesto ima novo vodstveno ekipo, direktorica je še naprej Milena Kramar Zupan, strokovni direktor je po novem Milivoj Piletič, v.d. pomočnice direktorice za področje zdravstvene nege pa je Simona Volf.

Težave, s katerimi se srečujejo v novomeški bolnišnici, niso nove, tudi v Dolenjskem listu smo že pisali o njih, gre za finančne, organizacijske, hkrati so podhranjeni z nujno potrebno sodobno opremo, prostori, zdravstvenimi programi itd.

»Poleg izredne finančne revizije se je v bolnišnici pravkar zaključil nadzor Inšpektorata za javni sektor pri MJU v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi na področju notranje organizacije in sistemizacije delovnih mest, določanja plač, obračunavanja dežurstva, PPD-jev, itd. Bolnišnica mora v roku treh mesecev odpraviti vse nepravilnosti na področju plač in izvesti potrebne ukrepe za sanacijo razmer. Naloga novega vodstva bolnišnice zagotovo ne bo lahka,« so med drugim sporočili iz bolnice in dodali, da je vodstvo v prvi vrsti dolžno izvesti že sprejete sanacijske ukrepe za normalizacijo poslovanja in odpraviti vse nepravilnosti ugotovljene s strani zunanje revizije in Inšpektorata za javni sektor ter tako poskrbeti za formalno pravni okvir poslovanja bolnišnice.

"Poleg tega mora bolnišnico spraviti na pozitivno poslovanje in odpraviti njene razvojne zaostanke, ki so precejšnji, ter seveda zagotoviti njen nadaljnji razvoj v korist ljudi in zaposlenih," so še zapisali v sporočilo za javnost.

‹ nazaj

Komentarji (2)

22.10.2016OceniZA _ Dolenjski list_ na Pot _ na Pot_  
...seveda bo v.d. Uredila _ JASNO sporočila_ s svojo sivino _ AMPAK SIVINA SO ŠE VEDNO LESENI SIVI KOLIČKI OKOLI BOLNICE _ morda SO za Ortopedijo _ Iz pisarne sprehod po zemljišču je vedno moder kmet šel do modrega soseda kmeta _ in sta DVA MODRA na meji Zasadila _ ČEŠNJO ali SLIVO _
22.10.2016Ocenidolenjka 
Ne bo jim lahko, a jih podpiram in jim zaupam. In dr. Piletiča bom v ambulanti telo pogrešala, ker mu popolnoma zaupam. Naj jim uspe.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava