dolenjska

Častni občan bo profesor Miha Japelj

22.2.2008

Dosedanjim 12 častnim občanom Novega mesta se bo aprila pridružil tudi profesor Miha Japelj.

Dosedanjim 12 častnim občanom Novega mesta se bo aprila pridružil tudi profesor Miha Japelj.

Novo mesto - Novomeški svetniki so pritrdili predlogu komisije za nagrade in imenovanja ter za častnega občana Mestne občine Novo mesto imenovali profesorja Miho Japlja. Priznanje bo prejel za svoje izjemne uspehe na področju znanosti in za prizadevanja za razvoj visokega šolstva ter za ustanavljanje univerze v Novem mestu.

Na prireditvi ob občinskem prazniku, ki bo aprila, bodo podelili še dve nagradi mestne občine, ki ju bosta prejela Jože Jazbec (za uspehe na področju vzgoje in izobraževanja ter prostovoljnega dela) in Jože Kukec (za uspehe na gospodarskem, družbenem in humanitarnem področju).

Trdinovo nagrado bosta prejela Marjan Dović (za uspehe na kulturnem področju) in novinar Dolenjskega lista Milan Markelj (za uspehe na literarnem in novinarskem področju).

Grb mestne občine bodo podelili Slavku Matku (za uspehe pri družbenem in prostovoljnem delu), Območnemu združenju Rdečega križa Novo mesto (za dolgoletne uspehe pri humanitarnem delu) in Bernardi Zorko (za uspehe na področju humanitarnega dela in dobrodelništva v korist invalidnih oseb).

Ob nagradi Mestne občine Novo mesto in Trdinove nagrade bo podeljena tudi denarna nagrada v višini 2.000 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava