dolenjska

Zlati znak Rešetičevi

13.5.2008 | 07:35 | I. N.

Jožica Rešetič. (Foto: A. B./arhiv DL)

Jožica Rešetič. (Foto: A. B./arhiv DL)

Novo mesto - Društvo medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov in babic Slovenije je ob 12. maju, mednarodnem dnevu medicinskih sester, včeraj podelilo najvišje priznanje, zlati znak, Jožici Rešetič, glavni medicinski sestri kirurškega oddelka Splošne bolnišnice Novo mesto.

»Kljub dolgi življenjski in poklicni poti je v srcu še vedno mladostna in išče nove izzive. Ocenjujemo jo kot vestno, natančno, prilagodljivo, dovzetno za nove izzive. Z vsemi temi vrednotami je uspela na svojem delovnem področju. Poznamo jo kot dobro prijateljico, vedno pripravljeno pomagati, poslušati… Vsi tisti, ki jo dobro poznamo, vemo, da je človek in pol,« so zapisali v obrazložitvi ob podelitvi nagrade.

Leta 2004 smo jo predstavili tudi v našem časopisu, saj so jo v akciji Dolenjskega lista pacienti in njihovimi svojci izbrali za »Naj medicinsko sestro« na področju Dolenjske.

Mednarodni dan medicinskih sester, ki ga medicinske sestre, babice in tehniki zdravstvene nege po vsem svetu obeležujejo vsako leto 12. maja že od leta 1965 dalje, letos poteka pod geslom »Medicinske sestre zagotavljajo kakovost tudi v primarnem zdravstvenem varstvu«.

‹ nazaj

Komentarji (1)

17.5.2008OceniPeter 
Zakaj vedno le vodilni? A navadne medicinske sestre tega ne zaslužijo?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava