Rojena v ognju

2.2.2011 | 13:50

Mojca Barbič (Foto: D. A. Lipej)

Brežice - Brežiško likovnico in pedagoginjo Mojco Barbič že več kot dve desetletji privlači ustvarjanje v glini, keramiki, predvsem male plastike. Z glino in to tehniko likovnega izražanja se vsakodnevno srečuje tudi pri svojem delu, to je poučevanju brežiških osnovnošolcev pri pouku likovne vzgoje. Zraven tega pa sodeluje tudi na različnih tematskih delavnicah, ne le pri delu z glino, ampak tudi širše.

Zato ne preseneča, da je avtorica prvega strokovnega priročnika pri nas, ki je posvečen delu z glino, keramiko in krasilno tehniko. Sinočnja predstavitev njenega knjižnega prvenca Rojena v ognju resda ni privabila trume obiskovalcev, bodo pa priročnik zato veliko bolj uporabljali vsi, ki se ljubiteljsko ali poklicno pri delu srečujejo s kiparstvom v glini. Svoje bogate izkušnje na tem področju delovanja je strnila v knjigi, s številnimi fotografijami, skicami in nizom uporabnih podatkov, predvsem odgovarja na številna vprašanja, ki si jih lahko zastavi ustvarjalec v glini.

Projekt je podprlo tudi ministrstvo za šolstvo, v brežiški knjižnici pa je bila to le ena v nizu prireditev Centra vseživljenskega učenja Posavje.

Davor A. Lipej

Galerija

Komentarji (1)

2.2.2011Oceniversus 
Avtorici vse pohvale in veliko uspeha pri prodaji knjige :)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava