FOTO: Aspekta X3 letos kar s 73 ustvarjalci

25.8.2012 | 19:00

V senci grajskih zidov je bilo ustvarjalcem nekoliko bolj znosno.

Slikar Zdravko Červ iz Društva likovnikov Oko Krško.

Nekateri so se pripravljali tudi za fotografiranje dogajanja.

Sevnica - Drevi se bo na sevniškem gradu končala dvodnevna Aspekta X3, ustvarjalni tabor, ki je letos postregel kar s 73 ustvarjalci, pretežno iz Posavja, pa tudi iz Maribora, Radovljice in drugih nekoliko bolj oddaljenih slovenskih krajev. Tabor je vodila sevniška slikarka Jerca Šantej, ki je prevzela že uveljavljeno sevniško likovno kolonijo po 10. Arspekti, kot se je to druženje že uveljavljenih likovnikov in tistih, ki šele prihajajo, imenovalo, dokler jo je še vodil sevniški akademski slikar Alojz Konec.

V hudi poletni vročini so slikarji in kiparji ter fotografi iskali senco v grajskem parku in pod mogočnim zidovjem gradu. Nekateri so ostali na gradu tudi čez noč, na filmskem maratonu in prespali pod šotorom ali kar pod milim nebom. Danes popoldne je slikarka Elena Sigmund v grajski dvorani Alberta Felicijana vodila delavnico o eni izmed slikarskih tehnik.

Poleg Mladega avtorja 2012 bodo na Aspekti X3 izbrali tudi fotografijo poletja, ki bo na naslovnici koledarja "Sevnica 2013". Dela, ustvarjena na srečanju, bodo predstavili na razstavi, ki jo bodo odprli v četrtek, 6. septembra, ob 19. uri v Mosconovi galeriji na sevniškem gradu. Aspekto X3 so organizirali sevniška zveza kulturnih društev in tukajšnja območna izpostava JSKD ter zavod MUK.

Besedilo in foto: P. P.

Galerija

Komentarji (1)

27.8.2012Ocenipero 
kot kažeta članek in galerija pohvalno, da pa so nekateri očitno tut afne guncal!

Komentiraj prispevek