FOTO: Namesto avtomobilov na cesti godbeniki in mažorete

15.9.2013 | 19:05

Slavljenci "v akciji".

Promenada godb in mažoretnih skupin je pritegnila pozornost različnih generacij.

Sevnica - Včeraj je bilo v središču Sevnice veselo kot že dolgo ne. Godba Sevnica je namreč na prav poseben način obeležila dva pomembna mejnika, 105. obletnico godbeništva v Sevnici in 35. obletnico neprekinjenega delovanja godbe. V ta namen so za nekaj časa zaprli tudi glavno ulico skozi Sevnico, saj se je prireditev začela s promenado domače in gostujočih pihalnih godb, ki so jih spremljale tudi mažoretne skupine.

Poleg Godbe Sevnica so se obiskovalcem predstavile prav tako domača godba Blanški vinogradniki, godbi iz Medvod in Kapel, pihalni orkester Radeških papirničarjev, iz Hrvaške pa je Sevnico obiskal pihalni orkester Josip Kašman iz Malega Lošinja. Nastop glasbenikov so popestrile tri mažoretne skupine: domačinke iz Društva TRG Sevnica ter še mažoretke iz Laškega in Radeč.

Prireditev je na dober odziv  naletela tudi pri Sevničanih. Veliko se jih je zbralo že na popoldanski promenadi, ki so si jo z zanimanjem ogledale različne generacije, od najmlajših pa do najstarejših. Pestro dogajanje se je kasneje nadaljevalo še v prireditvenem šotoru v središču, ki je bil poln praktično do zadnjega kotička.

Nekaj utrinkov z včerajšnjega dogajanja vam na ogled ponujamo v galeriji.

Besedilo in foto: A. K.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava