FOTO: Potres v Šentrupertu in Mokronogu, na terenu 600 ljudi

20.9.2014 | 10:40

Tomas Felkar in župan Anton Maver, ki je včeraj prišel pogledat usposabljanje. (Foto: J. A.)

Puščava, Šentrupert - Danes na območju nekdanje vojašnice na Puščavi poteka najbolj množičen del usposabljanja v okviru tretjega mednarodnega kampa, ki ga zavod Vizija varnosti organizira skupaj s Slovenskimi železnicami in številnimi drugimi soorganizatorji, ob 9. uri se je namreč začela vaja reševanja v primeru množičnih nesreč ob potresu, ki naj bi v tem primeru prizadel občini Šentrupert in Mokronog. Kot je povedal Tomas Felkar iz Vizije varnosti, je na terenu kar okoli 600 ljudi iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije, Švice in Italije.

Na tretjem mednarodnem kampu, ki se je začel v četrtek in se bo končal danes, je vse tri dni 300 udeležencev iz vrst gasilcev, civilne zaščite, vojske, reševalnih ekip, policije vojske, društva vodnikov reševalnih psov, inštituta za sodno medicino in drugih, ki v primeru nesreč sodelujejo v okviru civilne sfere. Danes so se jim pridružili še dodatni poškodovani in 25 reševalnih vozil iz Slovenije in Hrvaške.

"Ocenjujem, da je to največje usposabljanje prvih posredovalcev, kar smo jih imeli v Sloveniji," je še povedal Felkar. V treh dneh praktičnega dela bodo udeleženci spoznali zelo različne nesreče, največja prednost tega kampa pa je v tem, da je moral vsakdo posredovati v vseh situacijah - reševali so iz vagonov, lokomotiv, avtobusa, osebnega vozila, z višine in iz globine, obvladati so morali nevarne snovi, danes pa se bodo morali znajti še v primeru množičnih nesreč, ki bi lahko nastale v primeru potresa.

Foto in tekst: J. A.

Galerija

Komentarji (1)

20.9.2014Oceniobčan 
Reševanje vojaka Ivan Janeza ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava