dolenjska

Spodnji del trga v zaključni fazi, križišče ostaja zaprto

18.7.2018 | 11:15 | Tekst in foto: M. M.

V spodnjem delu trga izvajajo tlakovanje in gradijo priključke do objektov.

V spodnjem delu trga izvajajo tlakovanje in gradijo priključke do objektov.

Križišče Pugljeve in Sokolske ulice ter Glavnega trga in Kandijskega mosta ostaja zaprto za motorni promet do predvidoma septembra.

Križišče Pugljeve in Sokolske ulice ter Glavnega trga in Kandijskega mosta ostaja zaprto za motorni promet do predvidoma septembra.

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto stremi k čim prejšnjemu zaključku del na Glavnem trgu in tlakovanje spodnjega dela napreduje po načrtih, prav tako se nadaljuje gradnja priključkov in urejanje pločnikov, so danes sporočili z rotovža in nadaljevali: »Glede na ugoden potek del in ob upoštevanju dejstva, da bo večina občanov prihajajoče tedne izkoristila za dopuste, se je izvajalec odločil, da dela v spodnjem delu Glavnega trga zaključi do septembra in se tako izogne predvideni ponovni zapori Kandijskega mostu v jesenskih mesecih. Na odseku od mosta do Mladinske knjige bo tako predvidoma avgusta končano urejanje pločnikov, tlakovanje vozišča in priključki na objekte.«

Do takrat prometni režim ostaja nespremenjen. V središče mesta je z avtomobili mogoče kot doslej dostopati do parkirišč pri Anton Podbevšek Teatru in s Prešernovega trga nazaj na Rozmanovo, medtem ko je promet po ozki Sokolski ulici speljan v obratni smeri.

Kot smo poročali, je občina izvajalcem podaljšala zaporo križišča pri Kandijskem mostu do konca tega meseca, po prvih napovedih naj bi ga namreč za promet vnovič odprli po enomesečni zapori že v začetku julija. Po zadnjih podatkih pa bodo omenjeno križišče (in z njim zopet možen izhod iz mesta tudi za motorni promet) dokončali do septembra.

‹ nazaj

Galerija (13)

jedro-055
jedro-056
jedro-057
jedro-058
jedro-059
jedro-060
jedro-061
jedro-062
jedro-063
jedro-064
jedro-066
jedro-067
jedro-068

Komentarji (3)

19.7.2018 7 (8) (1)Oceniklemen 
Vrhunsko, vendar a ni bilo rečeno da bodo drvesa na tistem mestu kot so bila že prej. Iz slik sodeč ni videt da jih bodo zasadili? Ne vem ne vem, takega trga si pa res ne želim. Nekdo je obljubo snedel...
2.8.2018–6 (1) (7)Ocenimihecc1 
Dreves tam pred 2 sv. vojno ni bilo in tudi zdaj jih ni treba. V okolici je dovolj zelenja, trg naj bo pa kar brez.
2.8.2018 2 (3) (1)Oceniklemen 
Pred 2. svetovno vojno tudi ni bilo interneta niti mobitelov ... Zakaj bi gledal nazaj na tista leta. Gledat je treba naprej. Kar se mene tiče je Glavni trg potreboval prenova, samo tole je pa iz vsakega stališča zgrešeno.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava