Razcvet je možen, vemo, kako do njega

9.10.2018 | 14:20

Brežiški županski kandidat SMC Igor Zorčič (drugi z desne) na današnji novinarski konferenci. Z njim so (z leve) člani stranke Stanko Tomše, Stanka Preskar in Darko Udovič. (Foto: M. L.)

Brežice - Igor Zorčič bo kandidat SMC za župana občine Brežice na letošnjih volitvah, je sporočil na današnji novinarski konferenci v strankini poslanski pisarni v Brežicah.

Peto leto sem poslanec v državnem zboru. V tem času sem navezal precej stikov, kar bi mi koristilo pri vodenju občine, ki je potrebna razvoja. Brežice niso več, kar so bile v preteklosti. Kar nekaj podjetij, med temi Vino, Pohištvo, livarna v Dobovi, ne obratuje več. V brežiški občini ni novih delovnih mest. Kar 4.000 ljudi se iz naše občine vozi vsak dan na delo v druge občine sosednje in ostale. Sedanja lokalna oblast vodi občino brez vizije, Zorčič navaja med razlogi, zaradi katerih kandidira za župana občine Brežice.

Njegov in strankin program, s katerim se podaja na volitve postavlja v ospredje gospodarstvo. V to spada tudi razvoj poslovne cone Feniks in podpora občina podjetništvu, tudi t. i. start-up podjetjem. Kandidat napoveduje stanovanja za mlade in zagotavljanje možnosti starejšim, da več ne odhajajo v domove na Hrvaško. V turizmu bodo po zgledu Podčetrtka povezali vodilno podjetje z mestom Brežice in s ponudniki v vsej občini, zaživel bo grad Pišece. V kulturnem dogajanju bodo dali pomembnejše mesto festivalu Seviqc Brežice. Direkcija za infrastrukturo bo morala obnoviti sedanji most čez Savo, preden bo ta prešel v roke občine Brežice.

M. L.

Komentarji (1)

10.10.2018–1   (1)   (2)   OceniAna Racep 
Prevec lepih praznih obljub, da bi bilo res...Ne nasedat 18.11.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava