namig za premik

Prikaz dejavnosti gasilcev Gasilske zveze Sevnica, na parkirišču za HTC

13.10.2018 | 09:00

OKTOBER – MESEC POŽARNE VARNOSTI

Povabilo na prikaz dejavnosti gasilcev Gasilske zveze Sevnica 

Nosilna tematika letošnjega meseca varstva pred požari je namenjena številki za klic v sili 112. Slovenija je številko 112 uvedla leta 1997 kot druga država v Evropi. Vsi klici na številko za klic v sili 112 morajo biti brezplačni, nanjo pa lahko pokličemo s stacionarnega ali mobilnega telefona oziroma pošljemo kratko sporočilo (SMS). Kot ugotavljajo na Gasilski zvezi Slovenije, vsakodnevna praksa kljub stalni promociji in dolgoletni uporabi te številke še vedno kaže, da smo ljudje premalo osveščeni in poučeni o možnosti uporabe številke za klic v sili. Zato je cilj letošnjega meseca požarne varnosti občane osveščati tudi o pomenu poznavanja in pravilni uporabi številke 112 za uspešno in pravočasno aktiviranje gasilcev in drugih reševalnih enot, ki jih občani kličejo na pomoč ob požarih in drugih nesrečah. 

Kot vsako leto se aktivnostim v času meseca požarne varnosti pridružuje tudi Gasilska zveza Sevnica. Gasilska zveza je strokovni usmerjevalec 15 v občini delujočih gasilskih društev, odlikujeta pa jo pomembna izobraževalna in povezovalna vloga. Izvajali bodo demonstracije in druge vaje, na katerih bodo preizkusili operativno sposobnost enot. Aktivni bodo tudi najmlajši člani, saj bosta izvedena občinski in regijski kviz gasilske mladine. 

V soboto, 13. oktobra, s pričetkom ob 9. uri bo na parkirišču za HTC v Sevnici osrednji dogodek: prikaz dejavnosti gasilcev Gasilske zveze Sevnica.

Prikazali bodo vozila in opremo, potrebno za gašenje in reševanje ob naravnih in drugih nesrečah. Na ogled bodo različne demonstracijske vaje gasilcev ob nesrečah, med drugim tudi predstavitev reševanja s specialnim vozilom za reševanje iz višin MULTISTAR. 

Vljudno vabljeni k obisku dogodka.

‹ nazaj