dolenjska

Viktorija Rangus za šentjernejsko županjo

23.10.2018 | 14:05 | Besedilo in foto: L. Markelj

Viktorija Rangus tokrat kandidira s samostojno listo.

Viktorija Rangus tokrat kandidira s samostojno listo.

Šentjernej - Edina ženska, ki se bo novembra potegovala za županjo občine Šentjernej, je Viktorija Rangus, prof. športne vzgoje iz Gorenjega Maharovca. V lokalni politiki ni novinka, saj je že pred štirimi leti želela priti na ta položaj, potem pa je kot svetnica SDS sedela v občinskem svetu. A tokrat kandidira s samostojno Listo Viktorije Rangus, saj meni, da je bilo delo OS v tem mandatu zaznamovano s političnimi manipulacijami.

Do sedanjega občinskega vodstva je kritična, aktualni župan po njenem ni izpolnil predvolilnih obljub, da bo deloval povezovalno, transparentno, ipd. »Prevečkrat se je odločalo na podlagi osebnih interesov, premalo se upošteva širši dobrobit vseh občanov, čemur je treba narediti konec,« pravi Rangusova, katere moto županovanja bo delo za ljudi in z ljudmi.

Med prioritetnimi nalogami vidi razrešitev zgodbe o kanalizaciji, odkup koncesije pa nima za pravo rešitev. Z reorganizacijo JP EDŠ iz gradbenega podjetja v režijski obrat ter s spremembo sistemizacije delovnih mest v občinski upravi vidi priložnost za izboljšanje kvalitete življenja in tudi denar za razvojne projekte občine: dom starejših občanov, most v Mršeči vasi, športno infrastrukturo, prostor za mlade. Rangusova namerava župansko funkcijo opravljati profesionalno. Poudari, da bo prav vsakemu županu v novem mandatu težko, »saj bo občina konec leta imela 6,3 milijona kredita oz. 860 evrov na občana.«

‹ nazaj

Komentarji (5)

24.10.2018 1 (1) (0)OceniŠentjernejčan 
Če me spomin ne vara, je bila ga. prof. športne vzgoje nekoč vneta nasprotnica prejšnjega župana. Glede na dejstvo, da po njenenem odkup koncesije ni prava rešitev, bi rekel, da je obrnila ploščo!? V politiki šteje konsistentnost in hrbtenica! Srečno, Viktorija!!!
30.10.2018 1 (1) (0)OceniGrojzd 
Viktorije ne bom podprl. Po mojem mnenju gre samo za neznaten satelit že davno ciknjene zgodbe...
2.11.2018OceniJanezvidivse 
Viktorija je ena redkih neskorumpiranih med šentjernejskimi politiki. Le tako naprej, navadni pošteni ljudje te podpiramo in bomo dali glas zate in za tvojo listo.
2.11.2018 2 (2) (0)OceniŠentjernejčan 
E moj Janez, izgleda, da si nekje izgubil spominsko kartico na kateri so zabeležene kalvarije in razkol v OŠ Šentjernej. No, vsaj očala si nabavi, da boš res vidu vse!!!
12.11.2018 2 (2) (0)Ocenijebo jebač 
Gospa Viktorija,ko si bila še na poziciji nekdanje ravnateljice na OŠ Šentjernej sem dobil opomin v tvoji pisarni tako da,te NE bom volil.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava