posavje

Resnik: Krško si zasluži več

29.10.2018 | 11:15 | B. Blaić

Božidar Resnik (Foto: B. B.)

Božidar Resnik (Foto: B. B.)

Krško - Božidar Resnik bo na županskih volitvah v Krškem kandidat stranke Dobra država. Kot pravi, se je za kandidaturo odločil, ker želi volivcem ponuditi dodatno možnost izbire.

»Velikokrat rečemo, da noben kandidat ni pravi, in zato ne gremo na volitve. Zdaj imajo volivci možnost obkrožiti nekoga, ki je neodvisen, ki se doslej ni pojavljal na nobenih listah in se ne da voditi nobeni strani,« poudarja Resnik.

Kot župan bi se lotil priprave dolgoročnega strateško-razvojnega programa, k njegovemu oblikovanju pa bi povabili vse občane. Visoko na seznamu prioritet je tudi participatorni proračun, ki bi omogočil, da ljudje sami povejo, kateri projekti se jim zdijo najpomembnejši, »ne pa da o tem odloča skupinica, ki že vrsto let upravlja z našo občino.«

Krškemu bi rad vrnil položaj, ki ga je nekoč že zasedalo, saj je bila občina pred desetletji med gospodarsko najuspešnejšimi v nekdanji Jugoslaviji. »Danes smo v Sloveniji prvi po absentizmu in stopnji tveganja revščine. Če ne bi imeli energetike, bi bilo zelo kritično,« opozarja Resnik.

Kot mesto z jedrsko elektrarno si Krško zasluži bazen olimpijskih dimenzij in večnamensko športno dvorano, Resnik pa bi povečal tudi subvencije za mala podjetja in ustvarjal pogoje za vrnitev mladih strokovnjakov, ki zapuščajo občino.

Priložnost vidi tudi v razvoju turizma. »Ponudimo lahko dobro domačo hrano, Krakovski gozd, reko Krko in še marsikaj drugega. Imamo ljudi, ki to znajo, potrebujejo pa spodbudo,« pravi Resnik.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava