dolenjska

Prihodnje leto dve novi športni igrišči?

15.11.2018 | 18:15 | Besedilo in foto: L. Markelj

Bernardka Krnc je prejšnji teden novice o prijavi na razpis povedala osnovnošolcem na prireditvi ob 2. obletnici Rastoče knjige, ki so bili navdušeni.

Bernardka Krnc je prejšnji teden novice o prijavi na razpis povedala osnovnošolcem na prireditvi ob 2. obletnici Rastoče knjige, ki so bili navdušeni.

Šmarješke Toplice - Občina Šmarješke Toplice se je te dni javila na javni razpis Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi in sicer za pump track stezo in igrišče za odbojko na mivki, ki ju bodo uredili pri šoli oz. vrtcu.

Skupna vrednost je skoraj 89 tisoč evrov in če bodo uspešni, bo realizacija v prihodnjem letu. Po besedah županje Bernardke Krnc sta izjemen pomen pridobitve novih športnih površin v občini prepoznali tudi Odbojkarska zveza Slovenije in Kolesarska zveza Slovenije, ki sta podali pisno podporo projektoma, njuno uporabno vrednost v prostoru pa sta prepoznali in s pisno podporo izrazili tudi dve občinski športni društvi.

Že dlje časa občina pričakuje tudi obljubljen razpis šolskega ministrstva za gradnjo prizidka k osnovni šoli v Šmarjeti za ureditev dodatnih učilnic in garderob. »Če razpisa ne bo, bomo naložbo uresničili prihodnje leto s pomočjo ugodnega kredita in z lastnimi sredstvi,« pravi Krčneva. Naložba je ocenjena na 2,8 milijona evrov.

Občina pa se je te dni prijavila tudi na direkten razpis v Bruselj za ureditev brezžičnega omrežja. Pričakujejo 20 tisoč evrov za postavitev wifi točk po celotni občini.

‹ nazaj

Komentarji (2)

16.11.2018 1 (2) (1)OceniIvan Spotnik 
Odlično! Pa malo je treba omejiti promet težkih tovornjakov čez občino in več zelenja pustiti, če nameravajo od turizma kaj imeti. Pa dajte županja tistim revežem na teniških igriščih nad bazeni tudi kakšen evro primaknit, da malce porihtajo lokal in igrišča. Škoda odličnega prostora, da propada...
16.11.2018 1 (1) (0)Ocenidalde 
Bravo! Mokronog-Trebelno ima dve športni dvorani, pri nas pa tako, da bog pomagaj. No bomo pa mi imeli v bližnji okolici prvi pump track stezo, kar je definitivno dosežek in se je treba pohvaliti. #časzaspremembe

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava