gospodarstvo

Med manjšimi Vinica in Podzemelj

15.11.2018 | 11:20 | B. D. G.

S podelitve nagrad najboljšim, ki je bila 13. novembra v Termah Tuhelj. (Foto: organizator)

S podelitve nagrad najboljšim, ki je bila 13. novembra v Termah Tuhelj. (Foto: organizator)

Tuhelj, Hrvaška - Ob koncu kamping sezone je spletni portal Avtokampi.si podelil nagrade najboljšim kampom, naseljem mobilnih hišic in glamping namestitev ter postajališčem za avtodome. Zbrali so okoli 40.000 glasov slovenskih kampistov, nagrade pa podelili v okviru 12. Hrvaškega kamping kongresa v Termah Tuhelj.

Med slovenskimi kampi sta se najbolje odrezala kampa Šobec in Kolpa, najboljše glamping naselje je Olimia Adria Village, najboljše postajališče za avtodome pa Logarska dolina. Med kampi na Hrvaškem so najboljši po regijah Valkanela, Čikat in Straško, manjši kampi pa Polidor, Draga in Slanica. Med kampi s ponudbo naturističnega kampiranja je zmagal kamp Kovačine, med naselji mobilnih hišic pa kamp Krk.

V kategoriji večjih slovenskih kampov je glavno nagrado osvojil kamp Šobec, kjer so letos uredili nove parcele in zgradili osrednji objekt z restavracijo, trgovino, prireditvenim prostorom in sejno dvorano. Na drugem mestu je kamp Terme Čatež, kjer so ob novi recepciji uredili tudi parcele za avtodome in deloma prenovili bazene. Na tretjem mestu je družinam zelo prijazen kamp Nadiža.

Med manjšimi kampi so kampisti kot najboljšega izbrali kamp Kolpa z Vinice, ki navdušuje predvsem z urejenostjo sanitarij, lepo naravo in mirnim vzdušjem. Na drugem mestu je kamp Bela krajina – Podzemelj, kjer so razširili kamp z novimi parcelami in dodali moderen sanitarni objekt. Na tretjem mestu pa kamp Koren iz Kobarida, ki ima letos v ponudbi nove glamping hišice za pare, je pa to tudi edini kamp pri nas z evropskim nazivom Eco camping.

Glamping hišice v kampu bela krajina Podzemelj (Foto: B. D. G.)

Glamping hišice v kampu bela krajina Podzemelj (Foto: B. D. G.)

Najboljše glamping naselje je po številu prejetih glasov glamping Olimia Adria Village iz Term Olimia, ki gostom omogoča najem družinskih glamping šotorov in manjših šotorov primernih predvsem za pare. Skozi naselje teče reka s termalno vodo, gostom pa je na voljo tudi ponudba bazenov in wellnessa v sklopu term. Na drugem mestu so simpatične glamping hišice iz kampa Bled, na tretjem pa nov glamping Sončna dolina, ki deluje v sklopu Bioterm.

Ker je v Sloveniji vsako leto več urejenih postajališč za avtodome (PZA), na katerih lahko avtodomarji prenočijo, so letos prvič glasovali tudi o njih. Izkazalo se je, da je najbolj priljubljen PZA Logarska dolina, ki deluje v okviru turistične kmetije in gostom ob postanku nudi tudi pokušino domačih dobrot. Na drugem mestu je PZA Koper, na tretjem pa PZA Kranjska Gora.

Kot je ob podelitvi nagrad dejal urednik portala Avtokampi.si Klemen Hren, se kampi v zadnjih letih posodabljajo, zato postavljajo tudi višjo ceno kampiranja. To se po njegovi oceni že pozna pri obisku, saj številni kampisti izkoriščajo akcijske ponudbe v času nizke sezone.

Naj še omenimo, da je glavni pokrovitelj izbora Naj kamp Adria podjetje Adria Dom iz Črnomlja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava