gospodarstvo

Kateri lastniki gozdov sodijo med najbolj skrbne?

8.12.2018 | 08:00 | Besedilo in fotografije: B. Dušič Gornik

Peter Malovič

Peter Malovič

Sevno, pri Novem mestu - Zavod za gozdove Slovenije je v petek na prireditvi v prostorih kmetijske šole Grm na Sevnem že 20. zapored podelil priznanja najbolj skrbnim lastnikom gozdov. Letošnjih 14 prejemnikov so izbrali na območnih enotah zavoda po vsej Sloveniji, med njimi pa so tako manjši kot večji lastniki gozdov, med njimi tudi družina Attems. Poleg zasebnih lastnikov je priznanje letos prejela tudi agrarna skupnost.

V območni enoti Zavoda za gozdove Kočevje so za najbolj skrbnega lastnika gozdov tokrat izbrali Petra Maloviča iz Dolenjih Lazov pri Ribnici, v območni enoti Novo mesto Aleša Lavriča iz Gorenjega Polja pri Straži in v enoti Brežice Benjamina Miklavčiča iz Mokronoga.

Benjamin Miklavčič

Benjamin Miklavčič

Ob dogodku, ki je potekal v soorganizaciji z Grmom Novo mesto, Centrom biotehnike in turizma, so pripravili še tri razstave. Tako so ob priložnosti odprli fotografsko razstavo zmagovalnih slik mednarodnega fotografskega natečaja Magična narava, ki ga je organiziralo Združenje slovenskih naravoslovnih fotografov in katere pokrovitelj je projekt LIFE NATURAVIVA. Razstava kroži po Sloveniji, zdaj pa že zbirajo nove fotografije, saj je bil že objavljen nov natečaj. Več informacij o tem lahko ljubitelji fotografije dobijo na spletni strani zgoraj omenjenega projekta ali združenja.

Aleš Lavrič

Aleš Lavrič

Svoj pogled skozi objektiv na čudežno naravo je na svoji razstavi pokazal še Tilen Dolšak, dijak 1. letnika Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije, ki se izobražuje v programu naravovarstveni tehnik.

Šola je za popestritev dogodka pripravila še dobrodelni bazar in razstavo poprtnikov, božičnih kruhov, ki jih izdelujejo dijaki in študenti Grma Novo mesto, da bi ohranili nesnovno dediščino priprave. Razstava je bila sočasno tudi del čezmejnega festivala božičnega kruha v okviru projekta Uživam tradicijo.

Predstavitve najbolj skrbnih lastnikov gozdov in podelitev priznanj sta popestrila Marko Kobal, prvak ljubljanske opere, s harmonikarsko spremljavo izpod prstov Jožeta Avbarja in Ljoba Jenče, pevka, pravljičarka in zbirateljica ljudskih pesmi.

‹ nazaj

Galerija (35)

lastniki_gozdov_01
lastniki_gozdov_02
lastniki_gozdov_03
lastniki_gozdov_04
lastniki_gozdov_05
lastniki_gozdov_06
lastniki_gozdov_07
lastniki_gozdov_08
lastniki_gozdov_09
lastniki_gozdov_10
lastniki_gozdov_11
lastniki_gozdov_12
lastniki_gozdov_13
lastniki_gozdov_14
lastniki_gozdov_15
lastniki_gozdov_16
lastniki_gozdov_17
lastniki_gozdov_18
lastniki_gozdov_19
lastniki_gozdov_20
lastniki_gozdov_21
lastniki_gozdov_22
lastniki_gozdov_23
lastniki_gozdov_24
lastniki_gozdov_25
lastniki_gozdov_26
lastniki_gozdov_27
lastniki_gozdov_28
lastniki_gozdov_29
lastniki_gozdov_30
lastniki_gozdov_31
lastniki_gozdov_32
lastniki_gozdov_33
lastniki_gozdov_34
lastniki_gozdov_35

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava