FOTO: Na Gorjance 166 kilometrov na uro

16.6.2019 | 21:15

Patrik Zajelšnik je bil tokrat s svojim prototipom Norma M20FC najhitrejši v obeh vožnjah. (Foto: I. Vidmar)

Gornja Težka Voda - Letošnjo jubilejno gorsko hitrostno avtomobilistično dirko je z novim rekordom proge s povprečno hitrostjo 166,1 km/h dobil Patrik Zajelšnik, ki je bil tokrat s svojim prototipom Norma M20FC najhitrejši v obeh vožnjah, drugo mesto pa je z enakim dirkalnikom zasedel Čeh Vaclav Janik, ki je v prvi vožnji sicer krepko popravil stari rekord proge, a je njegov rekord veljal le dobre pol minute. Tretje mesto je pripadlo Italijanu Stefanu Di Filviu z Osello PA30. Nastopilo je rekordnih 156 dirkačev.

V konkurenci turnih avtomobilov je zmagal Hrvat Domagoj Pereković (Mitsubishi Lancer EVO) pred Čehom Karlom Trnenyjem (Škoda Fabia). Med slovenskimi vozniki je bil najhitrejši Matej Grudnik z Renaultom Cliom E1 pred Radom Raspetom (Audi R8) in Alešem Prekom (Honda Civic). Žel na dirki ni nastopil izkušeni Milan Bubnič, ki je včeraj na drugem treningu zletel s proge že po nekaj metrih vožnje. Podobno kot Bubnjič je svoj Clio na koncu Koroške vasi spravil s ceste v krošnje dreves veteran gorjanskih dirk domačin z Malkovca Lojze Udovč, ki pa mu je v delavnici prijatelja Robija Kavška s pomočjo še štirih mehanikov dirkalnik usposobiti za današnjo dirko, na kateri je dosegel v absolutnem vrstnem redu štiriindvajseto mesto, v skupnem vrstnem redu državnega prvenstva je bil sedmi, v slovenskem pokalnem prvenstvu pa četrti.

Na dirki so tokrat dolenjski dirkači nastopili nekoliko bolj množično kot v preteklosti. V skupnem vrstnem redu državnega prvenstva je Blaž Cimrmančič s Cliom RS štirinajsti, Novomeščan Miha Fabijan s Cliom osvojil sedemnajsto, Peter Kapler iz Šmarjete s Peugeotom 306 je bil 21., Polona Jeršin je bila s Hondo Integro 27., Sandiju Krhinu pa s Twingom ni uspelo pripeljati do cilja prve vožnje.

I. Vidmar

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava