Konec počitnic za košarkarje Krke. Kakšni so cilji nove sezone?

10.8.2019 | 17:00

Trener novomeške Krke Simon Petrov (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Iz KK Krka so sporočili, da je košarkarskih počitnic konec. V minulih tednih so sestavljali ekipo nove sezone, ki jo bodo javnosti podrobneje predstavili v ponedeljek v svoji domači dvorani Leona Štuklja. Trener glavnega moštva ostaja Simon Petrov, še naprej mu bo asistiral Dalibor Damjanovič.

Na prvem treningu bodo sodelovali Jure Balažić, Žiga Fifolt, Dalibor Đapa, Miha Škedelj, Jakov Stipaničev, Leon Stergar, Luka Lapornik, Martin Jančar Jarc, Marko Jošilo in Paolo Marinelli. Zasedbi se bosta pridružila še novinca, Američan Glenn Cosey ter hrvaški reprezentant Ivan Ramljak. Teden dni kasneje se bo v skladu z dogovorom moštvu priključil še Američan Gani Lawal. Z ekipo bo vadil tudi Imran Polutak, trener Petrov pa bo ekipi pridružil tudi mladega Luko Medveda, so še dodali iz kluba.

»Zelo sem zadovoljen s sestavo ekipe, ki jo imamo. Pripeljali smo točno take igralce, kot sem si želel. Zato z optimizmom zremo v novo sezono,« je rekel trener Simon Petrov, ki je ob koncu sezone 2016/2017 sedel na klop Krke. »Dali bomo vse od sebe, da bo letos Krka igrala gledljivo in atraktivno košarko. Predvsem pa si želimo, da bomo uspešni. Tako v jadranski ligi kot doma. V slovenskem državnem prvenstvu ciljamo na vrh, v Ligi ABA pa v prvo polovico uvrščenih,« je še dodal 43-letni Petrov, ki je v dresu Krke igral kar12 sezon.

Zasedba sedemkratnih državnih prvakov Slovenije bo večji del priprav opravila v Novem mestu, v prihodnjih dneh pa bo dokončno znan tudi seznam tekem, ki jih bodo Novomeščani odigrali do začetka tekmovalne sezone. V njej, sezoni namreč, bodo nastopali v Ligi ABA, domačem prvenstvu Ligi Nova KBM in pokalu Spar.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava