gospodarstvo

Vnovični zagon proizvodnje v Adrii Mobil predvidoma prihodnji teden

31.3.2020 | 19:05 | STA

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Novo mesto - V novomeški Adrii Mobil, kjer so zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja zaposlenih ob izbruhu epidemije koronavirusa pred dvema tednoma začasno zaustavili proizvodnjo, bodo to prihodnji teden vnovič pognali. Operativno pripravo za organizacijo in pripravo proizvodnega procesa bodo začeli v ponedeljek, zagon celotne proizvodnje je predviden v torek.

Adria Mobil je danes sporočila, da se na vnovični zagon proizvodnje že pripravljajo. Tečejo vse aktivnosti za zagotovitev in izvajanje pogojev, da bo po vnovičnem zagonu proizvodnje delo potekalo varno in v skladu z vsemi uvedenimi ukrepi za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom in da bo zagotovljen in oskrbljen proizvodni proces.

Da bo začetek proizvodnje v Adrii Mobil ustrezno organiziran, bodo v ponedeljek, 6. aprila, začeli delo v podpornih in režijskih službah, v torek pa bo ponovno steklo delo na montažnih linijah, so dodali.

V podjetju sicer v največji meri izvajajo preventivne ukrepe - v vsem tovarniškem kompleksu je obvezna uporaba zaščitnih sredstev, zagotovili so dodatna sredstva za higieno oz. razkužila, milo in drugo.

Da bi se izognili gneči, so uvedli t. i. drsni delovni čas. Določili so poseben režim ob vstopu v podjetje, prilagodili organizacijo prehrane za zaposlene in zagotovili dodatno čiščenje ter razkuževanje prostorov. S sodelovanjem strokovnih sodelavcev novomeškega Rdečega križa bodo še naprej preverjali telesno temperaturo vseh zaposlenih.

V Adrii Mobil so med omenjeno 14-dnevno prekinitvijo dela za nujne, predvsem razvojne dejavnosti skrbeli z delom od doma. Dnevno poteka tudi komunikacija s trgi oz. z distribucijskimi partnerji, pa tudi koordinacija z dobavitelji. Zatrdili so še, da »bodo vzpostavljeni vsi pogoji za začetek dela«.

‹ nazaj

Komentarji (3)

31.3.2020 8 (12) (4)OceniTrue Truic 
A je ta Adria slučajno pod upravo Trumpa? omejitev gibanja po občinah, karantena in zagon proizvodnje avtodomov ter prikolic- primarnih produktov za blažitev pandemije , naj razume kdor more...only in NM:)
1.4.2020 5 (5) (0)Ocenimiha 
Tole tudi meni ni razumljivo. Taka koncentracija ljudi na enem mestu izniči vse napore za zajezitev virusa, a od mene se pa zahteva da sem v karanteni v stanovanju. A mi "ostali" pa še na kolo ne moremo it pa se zapeljat čez sosednjo občino??
1.4.2020 2 (2) (0)OceniJožko 
Prispevek je potrebno pazljiveje prebrati. Nekoliko je treba tudi "poguglati" pa bo bolj jasno in razumljivo. Razlogov zato je v tem času dovolj. Poiščite torej še "druga mnenja", da vam bo razumljiveje. Potem si pa ustvarite svoje mnenje in dobite razumljiv odgovor na namero ponovno zagnati proizvodnjo z upoštevanjem vseh ukrepov. Posamezniki, ki jih je čezdalje več, spoznavajo: "cesar je gol !" :-) ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava