dolenjska

Prepoved, a nekateri vseeno prirejajo zabave

7.4.2020 | 09:00 | R. N.

Občina Trebnje (Foto: R. N.)

Občina Trebnje (Foto: R. N.)

Trebnje - V veliki sejni sobi trebanjske občine je včeraj potekala seja tamkajšnjega štaba Civilne zaščite. Člani štaba ocenjujejo, da je stanje glede širjenja okužb s koronavirusom dokaj stabilno, saj se v preteklem tednu ni drastično poslabšalo. Kljub temu pa ugotavljajo tudi, da nekateri še vedno ne spoštujejo predpisanih ukrepov.

»Kljub ukrepom vlade nekateri še vedno organizirajo privatna druženja oz. zabave. Med vikendom sta bili na našem območju zaradi opitosti potrebni dve intervenciji nujne medinske pomoči. Starše naprošamo, da svoje najstnike naučite odgovornega ravnanja in upoštevanja ukrepov vlade, ki veljajo v teh izrednih razmerah,« so pozvali v sporočilu za javnost.

Dodajajo še, da občani še vedno opravljajo nakupe in ostale opravke v večjih skupinah, oba partnerja ali celo cela družina. »V trgovino hodite sami, čim redkeje in ne le po en izdelek,« svetujejo.

Dvakrat je bila kršena tudi razglašena požarna ogroženost naravnega okolja, zato vse občane pozivajo, da v naravnem okolju ne kurijo do preklica.

‹ nazaj

Komentarji (1)

7.4.2020 1 (1) (0)Ocenijjoras 
Verjetno bi se situacija hitro izboljšala, ko bi se začelo pisati kazni.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava