gospodarstvo

V Revozu vnovič stekla proizvodnja

28.4.2020 | 11:00 | STA

V Revozu do davi vnovič zagnali porizvodnjo. (Foto: B. D. G., arhiv DL)

V Revozu do davi vnovič zagnali porizvodnjo. (Foto: B. D. G., arhiv DL)

Novo mesto - V novomeški avtomobilski tovarni Revoz, kjer so zaradi epidemije novega koronavirusa in skrbi za zdravje zaposlenih po popoldanski izmeni 17. marca začasno zaustavili proizvodnjo, so to davi vnovič zagnali. Prihodnji teden bodo proizvodnjo nadaljevali dvoizmensko.

Kot so pojasnili v Revozu, zagon poteka postopno, vodje pa so svoje zaposlene neposredno obvestili, kdaj natančno začnejo z delom.

Podjetje je sicer okrepilo preventivne ukrepe in zagotovilo dodatno zaščitno opremo za delavce. Vse ukrepe so pred zagonom proizvodnje interno objavili in ob prihodu na delo podrobno predstavili zaposlenim. V Revozu sicer ob vnovič zagnani proizvodnji delujejo vse tovarniške službe.

Zaposleni se bodo ta teden na delo vozili le z lastnim prevozom oz. v lastni organizaciji, za prihodnji teden pa za zaposlene, ki so pred zaustavitvijo proizvodnje na delo prihajali z organiziranim skupinskim prevozom, iščejo rešitve.

Kaže, da bo sicer treba določene avtobusne linije za prevoz delavcev prilagoditi zaščitnim zahtevam oz. potrojiti število avtobusov. Pri tem se pojavlja težava z zagotovitvijo zadostnega števila avtobusov in parkirišč.

V Revozu, ki zaposluje približno 3400 ljudi, so ob začasni zaustavitvi proizvodnje sporočili, da so sodelavce pozvali, naj ostanejo doma in sledijo navodilom pristojnih državnih organov.

Pojasnili so tudi, da je vnovičen zagon proizvodnje odvisen "tako od razmer v državi kot od odločitev matične skupine Renault".

V Revozu so proizvodnjo za tri dni prekinili že v začetku marca, in sicer zaradi neredne dobave sestavnih delov in motorjev iz tovarne v Turčiji. Dan pred zadnjo začasno zaustavitvijo proizvodnje pa so zaradi nedelovanja javnega avtobusnega prometa in težav z zagotavljanjem prihoda zadostnega števila delavcev delovali brez nočne izmene.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava